Facebook Twitter Google+

33. Régi Zenei Napok 2017

Régen volt, hogy is volt? A II. Világháború utáni európai zenetörténet egyik legnagyobb hatású mozgalma az elmúlt évszázadok zeneműveinek autentikus előadására törekvő úgynevezett régizenei mozgalom. Zeneszerzők, zenetörténészek, hangszeresek, énekesek, karmesterek, hangszerészek és még ki tudja hány mesterség tagjai tűzték ki célul maguknak, hogy régen élt zeneszerzők darabjait hitelesen szólaltassák meg, olyan hangzással, amilyennel a komponista is hallhatta azokat. Az első időben Angliában és Hollandiában virágzó mozgalom hamar megjelent Magyarországon is. Nem véletlen, hogy a Régizenei Napok, melynek manapság a Haydn működéséről is híres fertődi Esterházy Kastély ad otthont, nemcsak Magyarországon elismert, hanem a világ egyik legfontosabb ilyen tematikájú zenei öszejövetele. Malcolm Bilson, Nancy Argenta, a Kujiken-család tagjai csupán néhányan azok közül, akik örömmel térnek vissza ide, hogy koncerteket és mesterkurzusokat adjanak.

Vác

2017. június 24–július 1. 

A 33. Régi Zenei Napok rendezvénysorozatára a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. szervezésében 2017. június 24. és július 1. között a Vácon kerül sor.

A meghirdetett mesterkurzusok – melyekhez világhírű közreműködőkkel fesztiválkoncertek is kapcsolódnak – remek továbbképzési lehetőséget nyújtanak a magyar és a külföldről érkező hivatásos muzsikusok és zeneakadémiai hallgatók számára.

MESTERKURZUSOK

Karmester
Aktív hallgatói létszám 6 fő
Időpont: június 25-29. (naponta 10.00-13.00 óra között valamint 15.00-18.00 között)
További információ itt

Ének
Aktív hallgatói létszám 15 fő
Időpont: június 24- július 1. (naponta 10.00-13.00 óra között valamint 15.00-18.00 között)
További információ itt

HELYSZÍN: Vác
 
 
SZÁLLÁS
A szálláslehetőségekről résztvevőink a www.filharmonia.hu/szallas/ oldalon tájékozódhatnak.

Jelentkezésüket, kérdéseiket várjuk a fesztiváltitkárság elérhetőségein:
earlymusic@filharmonia.hu
telefon: + 36 30 371 5704
www.filharmonia.hu
www.regizeneinapok.hu