Facebook

In Medias Brass

inmediasbrass_7_retus_kicsiAz In Medias Brass 2010 januárjában alakult, tagjai a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztek művész diplomát. 2010 augusztusában, első közös céljuk a Dél-Koreában megrendezett, 6. Jeju Nemzetközi Rézfúvós Verseny volt, melyen elsöprő sikert arattak: annak ellenére, hogy a világ minden tájáról összesen közel háromszáz résztvevő indult, a kamarazenei első díj mellett megnyertek minden olyan szólóhangszeres kategóriát is, amelyben elindultak (kürt, harsona és tuba).
Az együttes – megalakulását követő nem sokkal több, mint három éven belül – hét rangos, nemzetközi díjat szerzett kamarazene versenyeken: öt első, két második és számos különdíjat Dél-Koreában, Németországban, Szlovéniában, Japánban, Olaszországban, Franciaországban és az Amerikai Egyesült Államokban.
Emellett koncerteztek Magyarországon kívül Svájc, Németország, Olaszország, Lengyelország, Franciaország, Dubai, az Amerikai Egyesült Államok és Dél-Korea színpadain, ahol 2015-ben mesterkurzust is tartottak. A rövid időn belül elért nemzetközi sikerek elismeréseképpen munkájukat 2011-ben Junior Prima díjjal tüntették ki, 2012-ben pedig a KLASSZ Tehetség program promotáltjai között szerepeltek.
A koncertjeiket művészi és technikai felkészültségüknek köszönhetően egyszerre jellemzi a virtuozitás és a meghittség. Az In Medias Brass repertoárja a korai reneszánsztól kezdve, különleges klasszikus zenei átiratokon és rézfúvós kvintettre írt műveken át egészen a legfrissebb kortárs művekig terjed. Szívesen játszanak könnyűzenei darabokat is, melyek között mindenki megtalálja a számára legkedvesebbet, legyen az filmzene, ragtime vagy éppen latin jazz. Fontosnak tartják, hogy minden egyes koncertjük értékes legyen, és a közönség ne csak rácsodálkozzon a rézfúvós hangszerek rejtette lehetőségekre, de valódi és emlékezetes zenei élménnyel gazdagodhasson.

 

Az új adatvédelmi tájékoztató ITT elérhető. A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás