Facebook Twitter Google+

BUDAPESTI FESZTIVÁLZENEKAR

PÉCS - Kodály Központ / Kodály Centre - 2017. 11. 11. 19:00
BUDAPESTI FESZTIVÁLZENEKAR

Előadók

Budapesti Fesztiválzenekar

Lilya Zilberstein – zongora
Vezényel: Dmitrij Kitajenko

Igazi orosz utóromantikus estre invitálja a közönséget a Budapesti Fesztiválzenekart vezénylő világhírű orosz karmester, Dmitrij Kitajenko, aki 1969-ben győztese volt az első Herbert von Karajanról elnevezett nemzetközi karmesterversenynek, s aki az általa vezetett Moszkvai Filharmonikusokkal idén épp 40 éve, 1977-ben a Pécsi Városi Sportcsarnokban is koncertezett.

A 75 éves korában, 2015-ben Nemzetközi Klasszikus Zenei Életműdíjjal kitüntetett – kiváló Sosztakovics, Prokofjev, Szkrjabin, Rachmanyinov és Csajkovszkij szimfónia-összkiadásokat készítő – karmester elsőként Sosztakovics világhírt hozó, még a romantika tradícióira visszatekintő, de már saját hangú 1. szimfóniáját vezényli el, majd az 1987-es Busoni-versenyt nyerő orosz zongoraművésznő, Lilya Zilberstein szólójával Rachmanyinov Paganini 24. capriceára írt Rapszódiáját, végül Csajkovszkij néha szinte wagneri hangszerelésű szimfonikus költeményét, a Francesca da Riminit, melynek tragikus hősnőjét Dante Isteni színjátékából ismerhetjük.

 

Műsor

D. Sosztakovics: 1. szimfónia, f-moll, op. 10
S. Rahmanyinov: Rapszódia egy Paganini-témára
P. I. Csajkovszkij: Francesca da Rimini

Jegyár: 5400 Ft/7400 Ft
Bérletár: 18 900Ft / 24 400Ft
Kedvezmény:

Extra kedvezmény! Azok számára, akik 2017. április 5. és április 30. között hosszabbítják vagy váltják meg az új bérletünket, ajándékba adunk bérletenként egy belépőjegyet, bármely szabadon választott OrgonaPont vagy Püspökvári Zenés Esték hangversenyre - 2017 nyarán!

Jegyár kedvezmények: Filharmónia bérletes 20%, Diák, nyugdíjas 10%
Bérleteseinknek idén is biztosítunk részletfizetési lehetőséget.

Jegyek és bérletek válhatók a Filharmónia Magyarország pécsi jegyirodájában (Kodály Központ, Breuer Marcell sétány 4., Tel.:72/ 500-300, nyitvatartás: hétfőtől szombatig: 10.00-18.00) és a www.jegymester.hu oldalon.

A műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek következtében az előzetesen meghatározott árak is változhatnak!

bock Emmi Jegymester NKA