Facebook Twitter Google+

„Francia Szerelem”

Nagykanizsa - Hevesi Sándor Művelődési Központ - 2018. 03. 08. 19:00
„Francia Szerelem”

Előadók

Talamba Ütőegyüttes
Horgas Eszeter
– fuvola

Horgas Eszter fuvolaművész mindannyiunk régi ismerőse: a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett, világhírű muzsikus nemcsak hangszeres tudásának, hanem kiemelkedő zenei érzékenységének is köszönheti sikereit. Huszonötödik lemezét, amely életének fontos állomása, a Talamba Ütőegyüttessel készítette. A gödöllői kötődésű zenekar 1999-ben alakult, javarészt saját szerzeményekkel koncerteznek, klasszikus és könnyűzenei átiratok egyaránt részei a repertoárjuknak. Horgas Eszter és a Talamba Ütőegyüttes Francia szerelem című lemezén francia zeneszerzők, köztük Debussy, Ravel, Bizet művei csendülnek fel Grünwald László és Szitha Miklós hangszerelésében, a fuvola és az ütőhangszerek izgalmas párosításában.

Műsor

Saint-Saëns: Sámson és Delila – Csók-ária
Ravel–Grünvald L.: Bolero
Satie: Gymnopedia 1.
Tiersen–Szitha Miklós: Amelie csodálatos élete
Piaf: Padam padam
Ravel–Szitha M.: Pavane egy infánsnő halálára
Poulenc–Szitha M.: Szonáta – 1. 2. tétel
Debussy–Szitha M.: Little negro
Debussy–Grünvald L.: Golliwog's cakewalk
Debussy–Grünvald L.: Reverie
Bizet–Grünvald L.: Seguidilla
Bizet–Grünvald L.: Boheme chanson
Pizzola–Grünvald L.: Libertango
Okecsuku története, 2. afrikai ritmustanulmány és a tahiti ritmustanulmány

Jegyár: 3 400 Ft
Bérletár: 11 900Ft
Kedvezmény:

2017. április 19-től június 10-ig 2000 Ft kedvezmény a bérletárból!

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett felnőtt hangversenyekre, bérletük felmutatásával 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként.

Diák-, Nyugdíjas kedvezmény 10% .

Bérletek és jegyek válthatók a Hevesi Sándor Művelődési Központ információs szolgálatában (Nagykanizsa, Széchenyi tér 5–9., nyitvatartás: hétfőtől péntekig 14.00–18.00) és a www.jegymester.hu oldalon. A hangversenyek helyszíne a Hevesi Sándor Művelődési Központ (Nagykanizsa, Széchenyi tér 5–9.).

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk, amelynek függvényében a jegyár is változhat!

Solti György Nemzetközi Karmesterverseny az őszi-téli évadban!

A Solti György Nemzetközi Karmesterverseny hosszú évek tradícióit eleveníti fel, immár modern köntösbe öltöztetve, a Filharmónia Magyarország szervezésében.
2017/2018-as évad bérletvásárlóinak exkluzív lehetőségük nyílik, hogy betekintést nyerjenek a nemzetközi karmesterverseny október 4-5-én a budapesti Erkel Színházban tartott első fordulójába vagy október 9-10-én a pécsi Kodály Központban tartott második fordulójába. Helyfoglalás kizárólag bérleteseink számára érhető el és regisztrációhoz kötött.

További információ a regisztrációról itt.

További részletek a versenyről: www.solticompetition.com

 

 

Emmi Jegymester NKA