Facebook Twitter Google+

NEMZETI FILHARMONIKUS ZENEKAR

PÉCS - Kodály Központ / Kodály Centre - 2018. 03. 12. 19:00
NEMZETI FILHARMONIKUS ZENEKAR

Előadók

Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Polina Charnetckaia -
zongora
vezényel: Hamar Zsolt

Kocsis Zoltán halála után az a Hamar Zsolt vette át a Nemzeti Filharmonikus Zenekar zenei vezetését, aki 1997 és 2004 között már dolgozott együtt a zenekarral, épp Kocsis Zoltán felkérésére.

A több nemzetközi versenysikert maga mögött tudó, Liszt-díjas karmester – aki Lorin Maazel asszisztense is volt – 2000-től 2009-ig a Pannon Filharmonikusok – Pécs zeneigazgatója  volt, s elévülhetetlen érdemei vannak a pécsi zenekar a hazai élvonalba emelésében, emellett pedig a Zürichi, a Göteborgi és a Magyar Állami Operaházban is rendszeresen vezényelt, emellett koncerteken az Egyesült Államokban, Olaszországban, Japánban, Linzben, Salzburgban, Baselben és Európa számos városában is fellépett.

            Mostani pécsi koncertjére egy népszerű különleges művekből álló francia romantikus műsort állított össze, melyben elsőként Georges Bizet már a Carmen örökzöld dallamait előlegező, Az arles-i lány című kísérőzenéjéből készített két szvit legnagyobb slágereit hallhatjuk, így például a Carillont és a Farandolet. A folytatásban „a francia Mozartként” számon tartott, 5 zongoraversenyt komponáló Camille Saint-Saëns „Egyiptomi” alcímű utolsó versenyművét hallhatjuk, Balogh József tavalyi nagyszerű pécsi előadása után ezúttal egy kiváló ifjú orosz hölgy tolmácsolásában. Az 1991-ben Moszkvában született Polina Chanetckaia egy-egy svájci 1. és 2. helyezés, valamint orosz és ukrán versenyek különdíjai mellett Litvániában Nagydíjasa volt a Zene határok nélkül (Music without limits) versenynek.

A koncert második felében a romantika francia hangszerelő zsenijének, Hector Berlioznak az egész korszakra, Lisztre, Wagnerre, Csajkovszkijra és másokra is meghatározó nagy hatást gyakorló remekművét, az „Epizódok egy művész életéből” alcímű Fantasztikus szimfóniát hallhatjuk, mely nem utolsó sorban egyben egy különös szerelmi történet is.

Műsor

G. Bizet: Az arles-i lány I. és II. szvit részletek
C. Saint-Saëns: 5. zongoraverseny, Op. 103
H. Berlioz: Fantasztikus szimfónia, Op. 14

Jegyár: 5400 Ft/7400 Ft
Bérletár: 18 900Ft / 24 400Ft
Kedvezmény:

Extra kedvezmény! Azok számára, akik 2017. április 5. és április 30. között hosszabbítják vagy váltják meg az új bérletünket, ajándékba adunk bérletenként egy belépőjegyet, bármely szabadon választott OrgonaPont vagy Püspökvári Zenés Esték hangversenyre - 2017 nyarán!

Jegyár kedvezmények: Filharmónia bérletes 20%, Diák, nyugdíjas 10%
Bérleteseinknek idén is biztosítunk részletfizetési lehetőséget.

Jegyek és bérletek válhatók a Filharmónia Magyarország pécsi jegyirodájában (Kodály Központ, Breuer Marcell sétány 4., Tel.:72/ 500-300, nyitvatartás: hétfőtől szombatig: 10.00-18.00) és a www.jegymester.hu oldalon.

A műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek következtében az előzetesen meghatározott árak is változhatnak!

Solti György Nemzetközi Karmesterverseny az őszi-téli évadban!

A Solti György Nemzetközi Karmesterverseny hosszú évek tradícióit eleveníti fel, immár modern köntösbe öltöztetve, a Filharmónia Magyarország szervezésében.
2017/2018-as évad bérletvásárlóinak exkluzív lehetőségük nyílik, hogy betekintést nyerjenek a nemzetközi karmesterverseny október 4-5-én a budapesti Erkel Színházban tartott első fordulójába vagy október 9-10-én a pécsi Kodály Központban tartott második fordulójába. Helyfoglalás kizárólag bérleteseink számára érhető el és regisztrációhoz kötött.

További információ a regisztrációról itt.

További részletek a versenyről: www.solticompetition.com

 

berlet_60px

 

 

 

bock Emmi Jegymester NKA