Facebook Twitter Google+

ORFEO KAMARAZENEKAR ÉS A PURCELL KÓRUS

PÉCS - Kodály Központ / Kodály Centre - 2018. 01. 16. 19:00
ORFEO KAMARAZENEKAR ÉS A PURCELL KÓRUS

Előadók

Orfeo Kamarazenekar és a Purcell Kórus
Karmester: Vashegyi György
énekes szólisták

A pécsi zenei élet elmúlt két évtizedének meghatározó és rendszeres közreműködője, a magyar régizene-játszás ikonikus hazai nagy mesterének, Vashegyi Györgynek két kiváló együttese, az Orfeo Kamarazenekar és a Purcell Kórus, akikkel számos emlékezetes Bach, Haydn és Mozart előadást is hallhattunk már, így például a János passióból és Bach karácsonyhoz kapcsolódó motettáiból, kantátáiból és Haydn Teremtéséből, az új szakrális helyszínül szolgáló Kodály Központban is. Ezúttal Bach János és Máté passiója után talán legjelentősebb zenetörténeti remekéből, az életében egyben be nem mutatott h-moll misét hallhatjuk majd, melynek Glória tételét 1724 karácsonyára írta Bach, aki az 1731-ben írt Kyrie után élete végégig dolgozott a csaknem két órányi, grandiózus kompozíción, melyet maga a mester ugyan nem nevezett egybefüggően misének, a korábbi műveiből vett részletek és átdolgozások, valamint a latin nyelvű szöveg „beszédes” megzenésítése, mégis a mise műfaj halhatatlan remekévé avatja, melyet legutóbb, 2016-ban, a Kamp Salamon vezényelte Lutheránia Énekkar adott elő a Kodály Központban.

Műsor

J. S. Bach: h-moll mise BWV 232.

Jegyár: 5400 Ft/7400 Ft
Bérletár: 18 900Ft / 24 400Ft
Kedvezmény:

Extra kedvezmény! Azok számára, akik 2017. április 5. és április 30. között hosszabbítják vagy váltják meg az új bérletünket, ajándékba adunk bérletenként egy belépőjegyet, bármely szabadon választott OrgonaPont vagy Püspökvári Zenés Esték hangversenyre - 2017 nyarán!

Jegyár kedvezmények: Filharmónia bérletes 20%, Diák, nyugdíjas 10%
Bérleteseinknek idén is biztosítunk részletfizetési lehetőséget.

Jegyek és bérletek válhatók a Filharmónia Magyarország pécsi jegyirodájában (Kodály Központ, Breuer Marcell sétány 4., Tel.:72/ 500-300, nyitvatartás: hétfőtől szombatig: 10.00-18.00) és a www.jegymester.hu oldalon.

A műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek következtében az előzetesen meghatározott árak is változhatnak!

Solti György Nemzetközi Karmesterverseny az őszi-téli évadban!

A Solti György Nemzetközi Karmesterverseny hosszú évek tradícióit eleveníti fel, immár modern köntösbe öltöztetve, a Filharmónia Magyarország szervezésében.
2017/2018-as évad bérletvásárlóinak exkluzív lehetőségük nyílik, hogy betekintést nyerjenek a nemzetközi karmesterverseny október 4-5-én a budapesti Erkel Színházban tartott első fordulójába vagy október 9-10-én a pécsi Kodály Központban tartott második fordulójába. Helyfoglalás kizárólag bérleteseink számára érhető el és regisztrációhoz kötött.

További információ a regisztrációról itt.

További részletek a versenyről: www.solticompetition.com

 

berlet_60px

 

 

 

bock Emmi Jegymester NKA