Facebook Twitter Google+

Muzsikáló Udvar – Szeged

Szeged, Városháza udvara
Esőhelyszín: IH Rendezvényközpont

Boldi-Adri„Nagy találkozás” – 2017.07.28. péntek 20:30

László Boldizsár és Szekeres Adrien estje

Pataj György – zongora

A koncertre minden jegy elkelt!

 

 

 

Szekeres Adrien
A zene Adrien számára maga a terápia. Gyerekként mikor rátalált úgy érezte, hogy a lelkét szólítja meg. Segített az érzései megélésében, feldolgozásában. Így szépen lassan megfogalmazódott benne, hogy a zene lesz az ő útja. Célja, hogy a dalai által az emberek a koncertjein feltöltődjenek. Valami olyan pluszt szeretne adni, amitől lelkileg gazdagabbakká válnak.

László Boldizsár
1969-ben született Keszthelyen. 1994-ben megalapította a Cotton Club Singerst, melynek tizenöt évig volt a vezetője. Operaénekesi karrierje 2008-ban kezdődött, amikor a Szegedi Nemzeti Színház magánénekesként szerződtette. Énekművészeti tanulmányait Sík Olgánál kezdte. Jelenlegi mestere Berle Sanford Rosenberg. 2010-ben Vinceró címmel jelent meg első önálló opera lemeze. Fontosabb szerepei: Rodolfo a Bohéméletben, Riccardo az Álarcosbálban, Cavaradossi a Toscában, Canio a Bajazzókban, Turiddu a Parasztbecsületben, Maurizio az Adriana Lecouvreurben, Lenszkij az Anyeginben, Don José a Carmenben, Kalaf a Turandotban, Des Grieux a Manon Lescaut-ban, Bánk bán, Pinkerton a Pillangókisasszonyban. Rendszeresen fellép a Magyar Állami Operaházban, a Pozsonyi Állami Operaházban, a Pécsi Nemzeti Színházban. 2009-ben a Café Momus internetes komolyzenei újság neki ítélte az Év embere-díjat. 2010-ben Szegeden elnyerte az Év operaénekese-díjat. 2010-ben Simándy- és Vaszy Viktor-díjban részesült. Kétszeres Dömötör-díjas művész.

Műsor:
Kevesen tudják, hogy Adrien és Boldizsár a pályájuk elején egy énektanárhoz, Sík Olgához jártak. Olga néni (ahogy őt mindenki hívta) korábban nagy generációk sorát nevelte ki (Pitti Katalintól Zoránon át Presszerig).
A két művész pályája elején sok közös növendék koncerten énekelt együtt, viszont azóta valahogy nem keresztezték egymás útjait.
Most nyáron viszont hosszú idő után együtt láthatja őket a közönség. Ezért a koncert címe, “Nagy találkozás”.
A műsor zongorakíséretéről Pataj György (a Cotton Club Singers egykori zongoristája) gondoskodik.
Az est során számos szóló mellett olyan duettek is elhangzanak majd, ami mindkettőjük számára kirándulás lesz, így Bolditól hallhatnak könnyűzenei számokat ugyanúgy, mint Adrientől klasszikus stílusú dalokat is.
Egyszóval egyszeri és majdnem, hogy megismételhetetlen koncertről marad le, aki nem látogatja meg Adrien és Boldi nagy találkozását!

Ki tudja, a következő ilyenre is ilyen hosszú ideig kell e várni?

Jegyár: 2900/3400 Ft

jegy_60px

 

 

 

Anima színesAz Anima Musicae kamarazenekar koncertje – 2017.08.01. kedd 20:30

„Nyáresti szerenád”

művészeti vezető: G. Horváth László

 

 

 

Anima Musicae
Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból, illetve korábban végzett növendékeiből.  Megalakulása óta olyan nívós koncerttermekben lépett fel, mint a budapesti Zeneakadémia, a Magyar Rádió Márványterme, a bécsi Musikverein, a pécsi Kodály Központ vagy a szardíniai Teatro Verdi. Az együttes a 2011-es hangversenyévad óta önálló, három részből álló koncertsorozatot tart az Óbudai Társaskörben, melyre nagy érdeklődést mutatnak a fiatal generáció képviselői.

Műsor:
W.A. Mozart: F-dúr Divertimento

Liszt Ferenc: Angelus

G. Fauré: Pavane

J. Suk: Szerenád

 

Jegyár: 2900/3400 Ft

 

Nagyszabású kedvezménnyel várjuk kedves közönségünket! A 48 éve kamarazenekari koncerttel elindult programsorozat akciója: váltsa meg jegyét az augusztus 1-i Anima Musicae Kamarazenekar koncertjére és a másodikat 48% kedvezménnyel vásárolhatja meg.

jegy_60px

 

 

 

Q24A561615 éves a Fool Moon – 2017.08.04. péntek 20:30

A koncertre minden jegy elkelt!

 

 

 

A Fool Moon vokálegyüttes 2001-ben alakult Szegeden, és azóta – hazánkban egyedülállóan – a pop-a’capella, azaz hangszeres  kíséret nélkül éneklés popzenei műfaját népszerűsíti. Első lemezük “Csillagok…” (2003, Warner-Magneoton) címmel került a boltokba, melyen magyar slágerek feldolgozásai hallhatók, de a csapat énekel angolul, olaszul, franciául, többek között olyan előadóktól mint Sting, Paul Simon vagy Eric Clapton, sőt, Acappelland (2008, MDB Records) című nagylemezükön még bantu nyelven megszólaló dal is hallható. 2014-ben az együttes bekerült A Dal Eurovíziós nemzeti dalválasztó show döntőjébe It Can’t Be Over című dalukkal, majd 2105-ben a Back to Right című dalukkal. 2014 végén megjelenik legújabb albumuk Kettesben jó (2014, Schubert Music Publishing) címmel, melyre az együttes az elmúlt 14 év közreműködéseit rögzítette neves magyar előadókkal. A Hello.tourist! című átdolgozást a CASA 2015-ben CARA-díjra jelölte, Legjobb Humoros Dal kategóriában.
2015-ben a Fool Moon Szeged kultúrájáért végzett munkájáért Kölcsey-éremben részesült, és ugyanebben az évben elnyerte a Best of Budapest díjat is.

 

color_orosz_zoltan_www_zoltanorosz_com_6MbOrosz Zoltán – „Dallam és szenvedély” – 2017.08.06. vasárnap 20:30

Orosz Zoltán harmonikaművész estje

 

 

 

 

 

Mivel a hangszer és az előadó rendkívül sokoldalú, így a koncerten is ennek megfelelően igen színes válogatás hallható a legkülönbözőbb zenei stílusokból: Edith Piaf francia sanzonja, a tüzes ritmusú baszk fandango és az orosz szerelmes románc ugyanolyan hitelesen szólal meg, mint Astor Piazzolla argentin tangója, de Mozart és a Balkán legszebb dallamai is épp oly békésen megférnek egymás mellett, mint a legszebb magyar népdalok és a szabadon szárnyaló jazzes hangvételű improvizációk.
Ami ezt a színes kavalkádot mégis egységes egésszé formálja, az az előadó vibráló személyisége, dinamizmusa, egyedülálló, szenvedélyes előadásmódja – röviden: Dallam és Szenvedély.

Jegyár: 2900/3400 Ft

jegy_60px

 

 

 

A műsor- és időpont-változás jogát fenntartjuk!

Filharmónia Magyarország bérletesei megújított bérletük felmutatása mellett, az általunk szervezett felnőtt hangversenyekre az ország bármely pontján 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! Diák, nyugdíjas: 10% Szólójegyek a koncertek helyszínén is válthatók, a kezdés előtti fél órában.

A jegyvásárlással kapcsolatos lehetőségekről a 06 62 425 260-as vagy a +36 30 336 4279-es telefonszámon kaphatnak bővebb tájékoztatást, vagy személyesen a Filharmónia Magyarország irodájában (Szeged, Klauzál tér 7.). Megvásárolhatja belépőjegyét továbbá a Ticket Express jegyirodáiban és a www.jegymester.hu oldalon.