Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Térzene
2022.07.02 - 09.
Régi Zenei Napok
Vác
Béatrice Martin
Mesterkurzus: Csembaló mesterkurzus
Béatrice Martin

Béatrice Martin a csembaló nagymestereitől tanult: Christiane Jaccottet a Genfi Zeneművészeti Egyetemen, Kenneth Gilbert és Christophe Rousset a Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris-ban oktatták.   Számos első díjat nyert a legmagasabb elismerésekkel, különböző mesterkurzusok során pedig értékes tanácsokat kapott olyan szakemberektől, mint Huguette Dreyfus, Ton Koopman és Lars Ulrik Mortensen.

1998-ban a Brugge-i Nemzetközi Csembalóverseny első helyezettje lett, ahol a közönségdíjat és a Bärenreiter Kiadó díját is elnyerte.

Béatrice Martin rendszeres vendége számos koncertteremnek és fesztiválnak, úgy mint: a Théâtre du Châtelet, a párizsi Cité de la Musique, az Ambronay Fesztivál, Utrechti Fesztivál, Régizenei Fesztivál Brugge, Daroca, Girona, Málta, Tallinn, Barokk Zenei Fesztivál London, Mexikó, Washington, Boston….

Több, mint húsz éve működik együtt William Christie-vel és az Arts Florissants formációjával: az Opéra Garnier-től a Teatro Colónig, a Lincoln Centertől a Tokiói Operáig a Comédie Française-en át, az Aix-en Provence-i Fesztivál és a Thiré Fesztivál is vendégül látta őket.

Béatrice Martin 2000-ben Patrick Cohën-Akenine-nel és François Polyval megalapította a Les Folies Francoises barokk együttest, és több mint ötszáz koncertet adott Franciaországban és külföldön. Az együttes négy lemezt szentelt J.S. Bach zenéinek (Fantmorigny Kiadó, Choc du Monde de la Musique díj).

Béatrice Martin diplomás művésztanár, megalapította a barcelonai Katalónia Zeneművészeti Főiskola csembaló osztályát, és 2001 és 2014 között tanított ott. Jelenleg a New York-i Julliard és a párizsi CRR tanára.