Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Térzene
2022.07.02 - 09.
Régi Zenei Napok
Vác
Lucile Tessier
Mesterkurzus: Furulya és fagott mesterkurzus
Lucile Tessier

Több hangszeren játszó zenész, szenvedélye a sokszínű régizene, Lucile Tessier több európai konzervatóriumban képezte magát, úgy, mint a párizsi vagy a lyoni Conservatoire Nationale Supérieure de Musique, vagy a baseli Schola Cantorum, ahol furulyát, fagottot, oboát és éneket tanult.

Jelenleg fagotton, oboán és furulyán játszik olyan francia együttesekben, mint a Concert Spirituel, a les Musiciens de Saint-Julien, a les Arts Florissants, a Les Surprises, vagy külföldön az Amsterdam Baroque Orchestra és a Concerto Copenhagen. Lucile Tessier érdeklődik a zenetörténeti kutatás iránt is, 2016-ban doktori képzést kezdett a párizsi Sorbonne Egyetemen, az Őrülési jelenet az angol kísérőzene világában témában. Elméleti munkája mellett 2016-ban megalapította a Leviathan együttest.

2020-2021-ben, az „Immediat Embaroquement” fesztivál partnerségével, együttesét valenciennes-i rezidens együttesnek választották. A rezidenciát a DRAC Hauts-de-France támogatta.

Lucile Tessier-t a versailles-i Barokk Zenei Központ a 2021-es évre szintén rezidens művésznek invitálta, ezúttal egy iskolai alkotó és mediációs program keretében. E program során a FoRTE Ile-de-France díjra jelölték (Regionális Alap a Felemelkedő Tehetségekért).

Az elmúlt években színművészetet és mozgáskultúrát is tanult, nagyrészt műhelyfoglalkozások keretében (Samovar Iskola, Bagnolet).

Zenei felvételeinek listája már meghaladja a tízet – nagy- és kamarazenekarokban – olyan együttesekkel, mint a Tempête, a Marguerite Louise, a Concert Spirituel vagy a Les Surprises. A Leviathan együttes első lemeze, a „Music for Lady Louise”, 2022 őszén várható.