Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia

Dallamvivők nemzetközi konferencia

Az ifjúsági zenei nevelés útkeresései

A Filharmónia Magyarország alapfeladata az ifjúsági hangversenyek szervezése, melyek a tanórán kívüli zenei nevelést segítik kamara- illetve zenekari előadásokkal. Már több, mint 70 éve visszük közel a zenét a tanulók részére művelődési házakba, sportcsarnokokba, iskolai aulákba és kísérjük figyelemmel az igényeket, a változásokat, ami folytonos megújulásra készteti az előadások felépítését.

Évről évre szembesülünk azzal a problémával, hogy egyre nehezebb megszólítani, lekötni a diákokat, és olyan összeállításokat kínálni, amelyek a különböző műfajok megismertetését, megszerettetését célozzák, mellette informatívak, sok zenei részt tartalmaznak és magas színvonalú előadások.

A probléma megoldására keressük a lehetőségeket, ezért 2024. április 11-én 10:00 órától a BMC-ben rendezzük meg a „Dallamvivők” nemzetközi konferenciát, melyen bemutatkoznak jó példákkal magyar és külföldi előadói szervezetek, előadó-művészek és zenepedagógusok.