Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Térzene
2021.09.09 - 12.
Zeneszüret Fesztivál
Pécs

TISZTELT KÖZÖNSÉG! 

Pocakos hordók görgetése, méretes edények suvickolása, zordon reggelek, nyarat idéző déli napsugarak, jól szervezett előkészület, sok-sok munka utáni várakozás: milyen lesz az idei termés?

Metszőollók csattogása, a puttonyos izzadságcseppjei, a daráló zörgése, a prés könyörtelen sajtolása és már csorog is a must. Az első bizonyság, a gazda reménysége, amiből már sejteni lehet, hogy a következő év zsongó ünnepi pillanataiban vagy csendes, fáradt estéken milyen bort tölthetünk a pohárba.

Az előkészületeket elvégeztük, takarítsuk be és élvezzük együtt a termést!

A Filharmónia Magyarország 2021-ben megrendezte hagyományos, őszi klasszikus zenei fesztiválját Pécsett. A Zeneszüret Fesztivál legfontosabb hivatása kimozdítani a koncerttermek falai közül a zenét, közel hozni az emberekhez, falakat átlépve utcákon, tereken csendültek fel a dallamok. 2021. szeptember 9. és 12. között a hangversenyek mellett szabadtéri klasszik mozi, családi nap, gyerekprogramok és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló térzenék színesítették Pécs programjait. A fesztivál nagykoncertjein Carl Orff világszerte ismert és népszerű Carmina Burana című darabját hallhatták a Magyar Állami Operaház előadásában, népszerű filmjelenetek elevenedtek meg Feke Pállal és a Szent István Filharmonikusokkal, valamint a világhírű zongoraművésznő Olga Kern lépett fel a Kodály Központban. 2022 szeptemberében újra várja a fesztivál az érdeklődőket ugyancsak fantasztikus programokkal.