Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)

Művészek

Najbauer Lóránt

Najbauer Lóránt

Énekművész

Fotó: Raffay Zsófi

Najbauer Lóránt a Californiai Egyetemen, San Diegóban (UCSD) végzett közgazdászként, majd a Yale Egyetemen szerzett operaszakos mesterdiplomát. Énekesi pályafutása során a zeneirodalom több korszakából merít. Repertoárja részét képezik a barokkzene, Mozart operái, a legjelentősebb oratórikus művek, valamint (a Sixtones együttes tagjaként) az acapella műfaj legnépszerűbb alkotásai.
Külföldön rendszeresen hallható szólistaként. Fellépett már a Carnegie Hallban, a Chicago-i Szimfonikusok-kal, a San Diego Opera-ban, Bach Collegium San Diego-val, La Jolla Symphony-val, illetve az Orchestra of the Age of Enlightenment-tel. Rendszeresen fellép szólistaként a hazai koncertéletben is. Közreműködött többek között a Budapesti Fesztivál Zenekarral, Orfeo Zenekarral, Kodály Filharmónikusokkal, Mendelssohn Kamarazenkarral, Szolnoki Szinfonikusokkal, Győri Filharmónikus Zenekarral, az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral és a Savaria Barokk Zenekarral mint szólista. Emellett olyan művészekkel lépett fel, mint Helmuth Rilling, Ferruccio Furlanetto, Christopher Maltman, Ramon Vargas, Vashegyi György, Németh Pál és Dinyés Soma.
Számos zenei versenyen szerzett előkelő helyezést; első helyezést kapott a Virginia Hawk énekversenyen, a Musical Merit Foundation versenyén, és a H.B. Goodlin Ösztöndíj programban, második helyezést szerzett a La Jolla Young Artists versenyen, valamint 3. helyezést a Metropolitan Opera National Council Western Region énekverseny döntőjén. Ezen kívül a Simándy József Nemzetközi Énekversenyen második helyezést ért el.Szabadidejében szeret túrázni, olvasni és meginni egy finom kávét.