Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)

Művészek

Matthias Höfs

Matthias Höfs

trombita

Hatéves korában Matthias Hoefs a trombitát "a saját hangszerének nyilvánította, mert olyan szépen csillog”.
Zenei tanulmányait Peter Kallensee professzortól a Hamburgi Zenei és Színházi Egyetemen, valamint Konradin Groth professzortól a Berlini Filharmonikusok Karajan Akadémiáján kapta.
Mindössze 18 éves korában már a Hamburgi Állami Filharmonikus Zenekar szóló trombitása lett, ahol 16 évig élvezhette az opera lenyűgöző világát.

Ezzel egy időben Hoefs csatlakozott a GERMAN BRASS együtteshez, mellyel elismerést kaptak szerte a világon. Az 1985-ös első közös koncertjük óta, saját maga, és kollégái számára is testre szabott feldolgozásokat ír, amyelyek több műfajon átívelnek, ezáltal inspirálják a rézfúvósok világát.

Matthias Hoefs mindig is úttörő szellemiségről tett tanúbizonyságot, és így következetesen tágította hangszere horizontját, akár más zeneszerzőkkel való szoros együttműködés révén, vagy olyanokkal, akik úgy érzik, hogy páratlan virtuozitása és kísérletező kedve inspirálja őket, akár "trombitanagykövetként" az észak-németországi Schleswig-Holstein tartományban, akár a hangszerkészítőkkel együttműködve Max és Heinrich Thein

2000 óta Matthias Hoefs a Hamburgi Zenei és Színházi Egyetem professzoraként tanít, ahol nagy lelkesedéssel adja át a hangszer iránti szenvedélyét, ezáltal inspirálva diákjait.
Szólótrombitásként és kamarazenészként töltött ideje mellett Hoefs számos szóló CD-t készített, a GERMAN BRASS együttessel pedig több mint 20 felvételt.

2016 októberében a GERMAN BRASS elnyerte az ECHO Klassik díjat mely hazai és nemzetközi zenészek körében is kiemelkedő díjnak számít.