Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)

Művészek

Dubóczky Gergely

Dubóczky Gergely

Karmester

Dubóczky Gergely karmester a hagyományos repertoár mellett elkötelezett híve a barokk és a kortárs zenének is. Számos kortárs mű ősbemutatója és összművészeti előadás fűződik a nevéhez, emellett gyakori közreműködője különböző színházi produkcióknak és operaelőadásoknak.

Karmesteri diplomáját a Zeneakadémián szerezte, amely után két évig Kocsis Zoltán asszisztense volt a Nemzeti Filharmonikus Zenekarnál, majd 2014-től Fischer Iván meghívására asszisztensi és karmesteri feladatokat lát el a Budapesti Fesztiválzenekarnál, mely együttműködés máig rendszeres. 2016-ban a FIÚK, Fischer Iván fiatal karmestereket bemutató sorozatának első karmestereként a Zeneakadémián vezényelte a zenekart. 2016-ban a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon bemutatott Kreatív kapcsolatok című kortárs magyar opera zenei vezetője és dirigense volt.

Ugyanebben az évben Portugáliában az Atlantic Coast Karmesterversenyen első díjat nyert, 2017 nyarán pedig meghívást kapott a gstaadi Menuhin Fesztivál karmesterkurzusára. Olyan művészek mesterkurzusain vett részt, mint Eötvös Péter, Erwin Ortner, Sir Simon Rattle, Bertrand de Billy és Daniel Harding.

Saját zenekara a Budapest Sound Collective, egy kísérletező, új formákat kereső, avantgárd formáció, amellyel újfajta megközelítésben mutat be kortárs és klasszikus műveket. 2009 óta a Semmelweis Egyetem Medikus Zenekarának művészeti vezetője és karmestere, 2014 szeptemberétől öt éven át vezette a Bartók Béla Konzervatórium Szimfonikus Zenekarát, 2018 és 2020 között pedig az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vezető karmestere volt. 

2023 májusa óta a Szegedi Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője. 

Fotó: Raffay Zsófia