Nemzeti Orgona Regiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek OperaCinema Térzene Stream koncertek (Youtube)

Művészek

Sárosi Dániel

Sárosi Dániel

Orgonaművész

SÁROSI DÁNIEL a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona szakán szerzett orgonaművész-tanári oklevelet, Pálúr János és Ruppert István növendékeként. Budapesti tanulmányaival párhuzamosan a Freiburgi Zeneakadémia hallgatója lett, ahol 2005-ben orgonaművészi diplomát kapott Szathmáry Zsigmond mesterosztályában. Ezt követően a freiburgi intézmény szólista-osztályában végzett Martin Schmeding szakmai irányításával.
Orgonaművészként rendszeresen koncertezik különböző templomokban és hangversenytermekben. Ezek közül kiemelkednek a budapesti Zeneakadémián, a Szent István Bazilikában, a Deák téri Evangélikus templomban, a Tihanyi Apátság templomában, a Debreceni Református Nagytemplomban, valamint Kolozsvárott, Freiburgban, Kölnben, Dortmundban, Paderbornban és Trierben rendezett hangversenyei.
Hazai és nemzetközi orgonaversenyeken is eredményesen szerepelt. A 2000-ben az Országos Szakközépiskolai Orgonaversenyen elnyerte kategóriájának I. helyezését, valamint a verseny nagydíját, 2004-ben a Lipcsei Bach Orgonaverseny döntőjébe került, 2006-ban I. díjat nyert a Freiburgi Zeneakadémián megrendezett „Szólisták versenyén”, 2008-ban pedig Trierben a Hermann Schroeder Orgonaversenyen II. helyezést ért el.
Jelenleg a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem orgonatanára. A Debreceni Református Kollégium Kántusának orgonistája, valamint a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója.