Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)

Művészek

Robin Ticciati

Robin Ticciati

Karmester

A Brit Birodalom Érdemrendjével kitüntetett Robin Ticciati 2017-től a berlini Német Szimfonikus Zenekar, és 2014 óta a Glyndebourne-i Operafesztivál zeneigazgatója. 2009 és 2018 között a Skót Kamarazenekar vezető karnagya volt.

Rendszeres vendégkarmestere a Londoni Filharmonikus Zenekarnak, a Londoni Szimfonikus Zenekarnak, a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarának, a Budapesti Fesztiválzenekarnak és az Európai Kamarazenekarnak. Közelmúltbeli kiemelkedő vendégkarmesteri fellépései keretében koncertezett a Bécsi és a Cseh Filharmonikusokkal, a Svéd Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Királyi Concertgebouw Zenekarával, a Francia Nemzeti Zenekarral, a Philadelphia Zenekarral, a Clevelandi Zenekarral, a lipcsei Gewandhausorchesterrel és a drezdai Staatskapellével.

A Glyndebourne-i Operafesztivál zeneigazgatójaként a Faust elkárhozása, a Pelléas és Mélisande, A rózsalovag, a Szöktetés a szerájból és a Titus kegyelme új bemutatóit vezényelte. Vendégkarmesterként dirigált operaelőadásai között szerepel a Peter Grimes a milánói Scalában, a Figaro házassága a Salzburgi Ünnepi Játékokon, valamint az Anyegin a Covent Gardenben és a New York-i Metropolitanben.

Felvételei között megtalálhatók Berlioz művei a Svéd Rádió Szimfonikus Zenekarával, Haydn, Schumann, Berlioz és Brahms művei a Skót Kamarazenekarral, Dvořák, Bruckner és Brahms művei a Bambergi Szimfonikusokkal, valamint Duparc, Ravel és Bruckner művei a berlini Német Szimfonikus Zenekarral.

A zene területén tett szolgálataiért Robin Ticciati a Brit Birodalom Érdemrendjét a királynő születésnapi ünnepségén vehette át 2019-ben.