Orgonák éjszakája Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek OperaCinema Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2024.05.18. - szombat 13:00
Orgonatúra
Budapest, Budafok - Belvárosi Református templom
Fesztivál koncert
Regisztráló orgonazene

Megismerhetik a Budafok-Belvárosi Református templom pneumatikus rendszerű Rieger orgonájának történetét, működését, betekintést nyerhetnek a hangszer belsejébe, és ki is próbálhatják azt. Ezt követően közösen átsétáltunk az Evangélikus templomba (kényelmes tempóban 5 perc séta), ahol megismerhetik a templom Angster orgonájának útját, harmadik otthonát, működését. Sajnos a hangszer kipróbálására nincs lehetőség mert nem működőképes, de egy éve vásárolt a templom egy virtuális orgonát, amely Budafok-Tétény legnagyobb orgonája lett 3 manuállal & 64 regiszterrel. Az új technológiát is megismerhetik, illetve kipróbálhatják a látogatók. Szintén 5 perc sétatávolság megtétele után bemutatásra kerül a Szent Lipót Plébániatemplom 118 éves orgonája, mely elsőkörben 17 regiszteres, pneumatikus Rieger orgonának épült, majd az ezredfordulón átépítésre került és mechanikus orgona lett. A redőnymű megszűnt és helyette egy rückpositive művet kapott, amely a karzaton mellvédjébe került beépítésre. Itt kezdődik a következő program Budafok-Tétényben, az orgonasimogató. Létszámkorlát nincs.

Ajánlott korosztály: 5-110 év

Megközelítés tömegközlekedéssel: Villamos - 47 ; 56 Busz - 33 ; 58 ; 114 ; 133E ; 141 ; 158 ; 213 ; 214 ; 250 ; 250B ; 251 

Parkoló: a templom környező utcáiban díjmentesen

Gyülekező: 12:45-től a templomban

 

 

 

ELŐADÓK:

Filep Xavér - moderátor