Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2022.07.09. - szombat 20:00
Régi Zenei Napok Zárókoncert
Vác, Fehérek Temploma
Fesztivál koncert
Jegyárak
4 900 Ft

Jegyár kedvezmények:

Váci lakcímmel rendelkező vendégeink számára a koncertjegyek árából 50%, diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

A Filharmónia Magyarország bérletesei - bérletük felmutatásával - 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet az ország bármely pontján az általunk szervezett és értékesített felnőtt hangversenyekre. A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként.

Jegyek válthatók Vácon, a Tourinform-irodában, a programok elott a helyszíneken, valamint a www.jegymester.hu weboldalon.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat. 

Online jegyvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel

 A Te Deumok összecsapása és a „visszatérők”!

Charpentier és Desmarets jelentős egyházzene- és operaszerzők voltak, osztoztak az olasz zene és az utazás iránti rajongásukban, de abban is, hogy nem szerettek Jean-Baptiste Lully "árnyékában állni". Lullyt ugyan váltotta Charpentier Lotaringiai Mária Párizsi szolgálatában, de halála után több mint 200 évig feledésbe merült a szerző műveivel együtt.

Henry Desmarets feleségül vette Marie-Marguerite de Saint-Gobert-t, kinek édesapja ellenezte ezt a frigyet. A párnak menekülnie kellett, mert a zeneszerzőt emberrablás és csábítás vádjával beperelték. Spanyolországban kapott munkát, majd a lotaringiai udvar zenei " surintendantusa " lett. Itt töltött ideje alatt Desmarets két Te Deumot is komponált, köztük a máig kiadatlan " lyoni " Te Deumot.  Végül 1720-ban, a király halálakor kapott engedélyt arra, hogy visszatérjen Franciaországba, és hatvanévesen hivatalosan is megnősüljön.  

A Haydneum – Magyar Régizenei Központ Alapítvány működését a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

ELŐADÓK:

Az Ensemble Les Surprises zenekara és kórusa
Eugénie Lefebvre - soprano
Jehanne Amzal - soprano
Clément Debieuvre - haute-contre
François Joron - taille
David Witczak - basse-taille
Etienne Bazola - basse-taille
vezényel: Louis-Noël Bestion de Camboulas


MŰSOR:

Charpentier: Te Deum
Desmarets: Usquequo Domine
Desmarets: Te Deum