Orgonák éjszakája Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek OperaCinema Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2017.10.03 - 2017.12.16.
Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny
Budapest, Pécs
Dinyés Dániel

Dinyés Dániel zeneszerzés szakon végzett 2005-ben a Liszt Ferenc Zeneakadémián. Már a Zeneakadémia elvégzése közben dolgozott a Magyar Állami Operaházban mint korrepetítor, és egyéb független operaprodukciókban, többek közt Kovalik Balázzsal.

2002-től 10 éven át a Nemzeti Színház több produkciójának a zenei vezetője, majd karmestere.

2008-tól két éven át a Bárka Színház zenei vezetője, majd a kaposvári Csiky Gergely Színház zenei vezetője lett két évadon keresztül.

Mindeközben tanított a Zeneakadémián és a Színház és Filmművészeti Egyetemen.

A Vígszínházban elnyerte a legjobb zenés díját 2015-ben Weill-Brecht: Koldusopera előadásáért, továbbá a Katona József Színházban a Vastaps díjat az Operabeavató sorozatáért.

2013-ban debütált Verdi: Traviataval a Magyar Állami Operaházban mint karmester, 2016-ban pedig a Budapesti Operettszínházban mint a Csárdáskirálynő karmestere.

Több magyarországi szimfonikus zenekarral dolgozik együtt rendszeresen. Feleségével, Kolonits Klárával készült Liszt-dal lemezét az EMI adta ki 2009-ben, amit Fonogram díjra jelöltek, 2014-ben pedig közös Bel canto Reloaded zenekarosária-lemezük nagy külföldi és otthoni sajtó-visszhangra lelt.

2017-től a Budapesti Operettszínház első karmestere.