Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)

Művészek

Bednarik Anasztázia

Bednarik Anasztázia

Orgonaművész

Bednarik Anasztázia orgonatanulmányait édesapja keze alatt kezdte meg, majd Kárpáti Józsefnél, Lehotka Gábornál tanult. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Lehotka Gábor tanítványaként 1987-ben szerezte meg orgonaművészi oklevelét, majd 2007-ben ugyanitt kapta meg doktori fokozatát summa cum laude minősítéssel.

1987 óta folyamatos és eredményes tanári tevékenységet folytat Vácott. Jelenleg a 2014-ben egyesült Bartók - Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola igazgatója és orgonatanára, valamint a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán docense és szakfelelőse. A váci Ferences templom orgonistája, rendszeres orgonakísérője a a váci Székesegyház Szt. Cecília kórusának továbbá a Carmine Celebrat kórusnak Budapesten.

2009-ben Vác Város Művészeti díját kapta meg. Több alkalommal volt hazai versenyek zsűritagja. Számos tanítványa szerzett orgonaművész-tanári diplomát hazai és külföldi egyetemeken. 2017-től az MMA nem akadémikus tagja.

Rendszeresen koncertezik szólistaként és kamaramuzsikusként is itthon és külföldön is. Orgonajátékáról számos CD-felvétele készült. Aktív résztvevője volt a Guiness-rekordként bejegyzett balatonboglári orgona- maratonnak és 2011-ben a 24 órás, Bach összes orgonaművét bemutató koncertnek, 2015. márciusában pedig koncertet adott a Művészetek Palotájában a Bach 24 rendezvényfolyamon.