Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Térzene
2022.07.04. - hétfő 19:30
Régi Zenei Napok - Béatrice Martin csembalókoncertje
Vác, Piarista Gimnázium díszterme
Fesztivál koncert
Jegyárak
2 900 Ft

Jegyár kedvezmények:

Váci lakcímmel rendelkezo vendégeink számára a koncertjegyek árából 50%,diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

A Filharmónia Magyaroszág bérletesei -bérletük felmutatásával- 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet az ország bármely pontján az általunk szervezett és értékesített felnőtt hangversenyekre. A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként.

Jegyek válthatók Vácon, a Tourinform-irodában, a programok elott a helyszíneken, valamint a www.jegymester.hu weboldalon.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat. 

Online jegyvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel
Francia variációk

A főnix útja

Különleges életpálya, többévnyi magabiztos egyeduralkodás a hangszerek világában, aztán mélyálomba zuhanás az ízlés változásával, hogy aztán a pengő-zengő-zizegő instrumentum, a csembaló, mint egy főnix újra éledjen hamvaiból. Mintegy száz évre volt szükség, hogy a régi korok hangszerei visszatérjenek a modern és folyamatosan fejlődő korba. És valljuk be, ha valamit anno ezekre a régizenei hangszerekre komponáltak, akkor azok a mai napon is azokon hangzanak a legjobban, „[…]a tónusok jobban érvényesíthetők és megvalósíthatók a megfelelő intim effektusok.” Így van ez François Couperin, a barokk csembalómuzsika legkiválóbb képviselőjével, kinek műveit a hangszer elhivatott mestere, Béatrice Martin csembalóművész érzéki előadásában hallhatják Vácott július 4-én.

 

A Haydneum – Magyar Régizenei Központ Alapítvány működését a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

ELŐADÓK:

Béatrice Martin - csembaló


MŰSOR:

Leroux: g-moll szvit
Couperin: h-moll prelúdium
Couperin: Les Folies Françoises ou les Dominos
Couperin: A-dúr prelúdium
Couperin: L’Amphibie
Rameau: A-moll szvit - Sarabande, Gavotte variée
Tapray: Les Sauvages avec des Variations pour le Clavecin