Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2024.08.06. - kedd 19:00
Zsoldos Béla és a Nagy János Trio
Pécs, Bazilika nyugati oldala
Püspökvári Zenés Esték - Pécs
Nyári program
Jegyárak
4 400 Ft

Jegyár kedvezmények:

Diákok, nyugdíjasok és Tüke Kártya tulajdonosok számára 10% kedvezmény biztosítunk.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett felnőtt hangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként.

Jegyek válthatók a Kodály Központban ( Pécs, Breuer Marcell sétány 4; +36 72 500 300; jegypenztar@filharmonia.hu) a Ticket Express irodáiban, valamint online a www.jegymester,hu oldalon. 

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Online jegyvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel
'Vibrafónia' utazás a vibrafon körül

Zsoldos Béla köré épül egy igazán különleges előadás a Püspökvári Zenés Estéken Pécsen. A vibrafonművész saját szerzeményeit is előadja majd olyan zenészek társaságában, mint Nagy János Yancha (zongora), Fábry Adonisz (dob), Frey György (basszusgitár) és a Freestyle String Quartet. Az augusztus eleji nyáresti zenei program középpontjában a Vibrafónia című saját szerzemény áll majd. Ahogy a művész fogalmazott, a vibrafon a jazz egyik meghatározó alaphangszere, a szimfonikus ütőhangszerek családján belül pedig fontos dallamjátszó hangszer. A mű “utazás a vibrafon körül”, melynek során különböző műfajok, hangulatok váltják egymást, lírai dallamok és virtuóz témák szólalnak meg. A kamarazenei attitűd és a modern jazz egyaránt helyet kap a darabban, melynek előadói — vibrafon szólista, jazz trió és vonósnégyes — változatos és széles eszköztárát adják a vibrafon bemutatásának. Zsoldos Béla saját szerzeményei mellett felcsendülnek majd részletek Nagy János Eger-víz Szvit című darabjából is. Igazán különleges élmény vár tehát a Püspökvári Zenés Esték résztvevőire, melyet vétek lenne kihagyni!

 

Zsoldos Béla fotóját Zsoldos Katalin készítette

Esőhelyszín: Magtár Látogatóközpont

ELŐADÓK:

Zsoldos Béla - vibrafon
Nagy János Trio:
Nagy János Yancha - zongora
Fábry Adonisz - dob
Frey György - basszusgitár
Freestyle String Quartet:
Csonka Gábor - hegedű
Frankie Lato - hegedű
Haraszti Krisztina - brácsa
Pribay Valéria - cselló


MŰSOR:

Nagy János: Eger-víz Szvit, részletek
Zsoldos Béla: Red Dragon
Zsoldos Béla: „Vibrafónia” utazás a vibrafon körül
Püspökvári Zenés Esték - Pécs - további koncertek