Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2024.07.20. - szombat 19:00
Húrok szárnyán
Szabadkígyós, Wenckheim-kastély
Zenés estek a Wenckheim kastélykertben - Szabadkígyós
Nyári program
Jegyárak
4 400 Ft

Jegyár kedvezmények:

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország irodájában (5600 Békéscsaba, Andrássy út 24-28. U alakú épület; +36 66 442 120; +36 30 920 2953; bekescsaba@filharmonia.hu), a Tourinform irodában, online a jegymester.hu oldalon, a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban, valamint az előadások előtt a helyszínen.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett és értékesített felnőtt hangversenyekre – bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet!
A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető, koncertenként.

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

Online jegyvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
10 400 Ft

Bérletek válthatók a Filharmónia Magyarország békéscsabai irodájában (5600 Békéscsaba, Andrássy út 24-28. U alakú épület; +36 66 442 120; +36 30 920 2953; bekescsaba@filharmonia.hu), a Tourinform irodában, online a jegymester.hu oldalon, valamint a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban.

A műsor-, időpont-, helyszín-, és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat. 

Online Bérletvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel
Kodály Vonósnégyes

Szabadkígyósra érkezik a Kodály Vonósnégyes a nyár közepén. Lehetne jobb programot találni, mint amilyen a Zenés estek a Wenckheim kastélykertben? Aligha! A Húrok Szárnyán címet viselő zenei élményt Falvay Attila és Bangó Ferenc (hegedű), Tuska Zoltán (brácsa), és Éder György (cselló) biztosítja ezen a nyáresti hangversenyen. A Kodály vonósnégyest 1966-ban alapította a Liszt Ferenc Zeneakadémia négy tanulója. Az eredetileg Sebestyén vonósnégyes nevű zenekar 1972-ben vette fel Kodály Zoltán nevét. A hazai népszerűség mellett sikert arattak külföldi turnéikon is, melyek során eljutottak a legtöbb európai országba, az Egyesült Államokba, Kínába, Japánba, Indiába, Ausztráliába és Új-Zélandra. A többszörös díjnyertes formáció elismerései között ott van a Bartók Béla–Pásztory Ditta-díj és a Kossuth-díj. Ahogy már a zenekar nevéből is kiderül, olyan művészekről van szó, akik mély tisztelettel övezik a klasszikusokat, a komolyzene nagyjait. Ezen az estén is a nagymesterek és vonósnégyesre írt műveik kerülnek terítékre: felcsendül majd tétel Joseph Haydntól (C-dúr „A madár” vonósnégyes), Wolfgang Amadeus Mozarttól (d-moll vonósnégyes, K.421) és Felix Mendelssohntól (a-moll vonósnégyes, Op. 13.) is. 

 

Esőhelyszín: Lovarda

ELŐADÓK:

Kodály Vonósnégyes
Falvay Attila - hegedű
Bangó Ferenc - hegedű
Tuska Zoltán - brácsa
Éder György - cselló


MŰSOR:

Haydn: C-dúr „A madár” vonósnégyes
Mozart: d-moll vonósnégyes, K.421
Mendelssohn: a-moll vonósnégyes, Op. 13.