Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2017.10.03 - 2017.12.16.
Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny
Budapest, Pécs
Johannes Marsovszky

Johannes Marsovszky Münchenben született 1994-ben. 2000-től 2009-ig itt végezte iskolai tanulmányait, először egy francia-német kéttannyelvű iskolában, majd a Pestalozzi zenei gimnáziumban hegedű és zongora szakon. Ezzel párhuzamosan magánének tanulmányokat folytatott Alison Hagley-nél.

2006 óta rendszeresen közreműködője, főszereplője volt különböző színházi és opera előadásoknak a Müncheni Gärtnerplatz-színházban, s tagja volt a gyermekkórusnak is. Szerepelt többek között Bizet: Carmen, Humperdinck: Jancsi és Juliska, Puccini: Bohémélet c. operáiban. Fellépett a Müncheni Filharmóniában a Bajor Rádió zenekarával és énekkarával Berlioz: Faust elkárhozása c. művében.

2007-ben egy évadon keresztül játszott Frank Martin Widmaier, Mozart: A Varázsfuvola c. operaadaptációjában. A Mannheimi Ünnepi Játékok alkalmából pedig az első kisfiút énekelte ugyanebben a feldolgozásban.

A 2007/2008-as évadban Mozart Varázsfuvolájában énekelte a második kisfiú szerepét.

2009–től a budapesti Bartók Béla Zenemmvészeti Szakközépiskola és Gimnáziumban folytatta tanulmányait zongora és szolfézs-zeneelmélet szakon.

2013 februárjában színházi gyakorlat keretén belül rendezőasszisztensként dolgozott a Lübeck-i színházban, W. A. Mozart „Idomeneo“ című operaprodukciójában.

2013-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zenekar-és kórusvezetés tanszakára, 2016-ban szerezte meg BA-diplomáját.

2016 szeptemberétől a Liszt Ferenc Zenemüvészeti Egyetem MA karmesterszakos hallgatója.

2014-ben a karnagyi Study Tour résztvevőjeként meghívást nyert az EUROPA CANTAT Junior nemzetközi kórusfesztiválra, amelyet Bergenben, Norvégiában rendeztek meg.

2015-ben részt vett a Vashegyi György által megrendezett Händel- és Mozart- mesterkurzusokon. 2016 júniusában Madaras Gergely asszisztense volt a Szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekarnál.

Johannes Marsovszky a Liszt Ferenc Egyetem által Lantos Rezső emlékére megrendezett Fiatal Karvezetők Országos Versenyén 2015-ben első, 2016-ban második díjat nyert.