Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Térzene
2017.10.03 - 2017.12.16.
Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny
Budapest, Pécs
Lesley Rosenthal

Lesley Rosenthal a Harvard Egyetem jogi karán diplomázott, korábban pedig a Harvard College filozófia szakára járt. Okleveleit magna cum laude és Phi Beta Kappa minősítéssel szerezte. Emellett hegedűjátékosként is elismert, és társalapítója a Park Avenue Chamber Symphony nevű együttesnek. Kamarazenei és szimfonikus zenekari művek előadójaként együttesével több helyen is felléptek már az Egyesült Államokban és Európában.

Lesley Rosenthal a művészeti és kulturális élet, valamint a jog és az államigazgatás területén nemzetközi szaktekintélynek számít. Pályája 2005-ben indult, jelenleg a világ legnagyobb előadóművészeti központja, a New York-i Lincoln Center Általános Tanácsának ügyvezető alelnökeként részt vesz az intézmény jogi és szervezeti irányításában, és a kormányzati kapcsolattartással, az archiválással és a tájékoztatással kapcsolatos feladatokat lát el. Ő a vezetője a Lincoln Center Performing Arts Hall of Fame nevű tagintézményének is.

2014-ben a Harvard egyetem volt diákjai, akik közül sokan a világ legtávolabbi pontjain élnek, a Külföldi Diákok Testületének tagjává választották Rosenthalt. A testület befolyást gyakorol az egyetem stratégiai programjainak alakulására, tanácsadóként működik az egyetem vezetése mellett, és felügyeli a látogatás folyamatát. Rosenthal a Művészeti és Társadalomtudományi Bizottság alelnöke, és a Végrehajtási, Finanszírozási, Adminisztrációs és Management, valamit az Ellenőrzési Bizottságban is szerepet vállal.

Rosenthal számos művészeti témában tart előadásokat az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában. Nemrégiben részt vett a Hágai Nemzetközi Magánjogi Konferencián, ahol a Művészet és Jog szekcióban tevékenykedett.

Rosenthal a nagy sikerű Good Counsel: Meeting the Legal Needs of Nonprofits (John Wiley & Sons 2012) című kötet szerzője, amely az Egyesült Államokban működő civil szervezetek millióinak jogi igényeit vizsgálja. Számos cikket, szakpolitikai dokumentumot és esettanulmányt publikált népszerű és tekintélyes szaklapokban, köztük a magyar Zeneakadémia Koncertmagazinban is.