Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2017.10.03 - 2017.12.16.
Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny
Budapest, Pécs
Devin Patrick Hughes

Devin Patrick Hughes-t, akit sokan „a zene építészeként” emlegetnek, friss szellemű interpretációi, a zene széles körű hozzáférhetőségéért folytatott harca, a muzsika iránti szenvedélyes elkötelezettsége, spirituális érdeklődése és vállalkozó szelleme teszi a kortárs zenei élet ismert személyiségévé.                                

Hughes, aki jelenleg az Arapahoe-i Filharmonikus Zenekarnál, a Boulder Szimfonikus Zenekarnál és a denveri Civic Youth Zenakarnál tölt be zenei igazgatói és karmesteri pozíciót, korábban a Santa Fe-i Young Artists Zenekar, a Denveri Filharmonikus Zenekar és a szintén Denverben működő Contemporary Chamber Players karmestereként és zenei vezetőjeként bizonyította muzsikusi és vezetői rátermettségét.

Hughes a közelmúltban meghívást kapott a budapesti Solti György Nemzetközi Karmesterversenyre, beválogatták a parmai Toscanini Nemzetközi Karmesterversenyen részt vevő kilenc jelölt közé, az aspeni Amerikai Karmester Akadémián pedig ösztöndíjban részesült. Karmesterként számos észak-amerikai és európai zenekarral, többek között a Winnipegi Szimfonikusokkal, a Coloradói Szimfonikusokkal, a Rochesteri Szimfonikusokkal, a Green Bay Szimfonikus Zenekarral és a Filarmonia Arturo Toscaninivel dolgozott.

Devin Patrick Hughes a kortárs zene lelkes előadójaként és terjesztőjeként számos rezidens-zeneszerzői projekt kialakításában vett részt, és több tucat új mű ősbemutatóján közreműködött. Új utakat dolgozott ki a kortárs muzsikának a mai klasszikus zenei térben való hangsúlyosabb megjelenése érdekében. Irányítása alatt az Arapahoe-i Filharmonikusok és a Boulder Szimfonikus Zenekar minden korábbinál magasabb művészi színvonalat ért el; ma mindkét zenei együttes központi szerepet játszik a helyi közösség művészeti és oktatási programjainak szervezésében, számos közös produkció, operaelőadás és izgalmas kortárs zenei bemutató fűződik a nevükhöz. Hughes, aki a térségben alkotó zeneszerzők felkarolására, valamint a zene, a színház, a vizuális művészetek és a tánc összjátékára helyezi a hangsúlyt, a Denveri Művészeti Hét alkalmával szervezőként és előadóként egyaránt számos, az ottani kortárs művészeti múzeum kiállításaihoz kapcsolódó zenei program körül bábáskodott.