Orgonák éjszakája Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek OperaCinema Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2017.10.03 - 2017.12.16.
Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny
Budapest, Pécs
Leonardo Sini

Az olasz karmester, Leonardo Sini a Sassariban található „L. Canepa” Konzervatóriumban kezdte meg zenei tanulmányait. 2013-ban mesterdiplomát szerzett a londoni Royal Academy of Music trombita szakán; itt kezdte meg karmesteri tanulmányait is Sian Edwards irányításával. Nemrégiben kapott mesterdiplomát a „Zenekari Vezénylés Országos Mestere” (National Master of Orchestral Conducting) program keretében, melynek során Jac van Steen, Ed Spanjaard és Kenneth Montgomery tanítványaként tanulhatott a hágai Királyi Konzervatóriumban és az Amszterdami Konzervatóriumban.

Leonardo Sini nemzetközi zenei versenyen szerzett díjat, és több együttesben is játszott.

Koncertek alkalmával vagy a mesterkurzusok keretében olyan zenekarokat vezényelhetett, mint a Holland Nemzeti Filharmonikusok, a Residentie Orkest, a Noord Nederlands Orkest, az Orchestra of Eighteen Century és a Philharmonie Zuidnederland.

Érdeklődésének homlokterében az opera áll; nemrégiben debütált operakarmesterként az amszterdami Bredeweg Fesztiválon, ahol a Holland Nemzeti Filharmonikusokkal és a Holland Nemzeti Opera kórusával Puccini Bohémélet című operáját adták elő.

Sini az Armonia Kamarazenekar alapító tagja és vezető karmestere; az együttessel számos koncertet adtak Londonban és Olaszország több városában. Londonban a Southbank Sinfonia együttesével is fellépett a Festival Hallban.

Sini részt vett Gianluigi Gelmetti karmester mesterkurzusán a sienai Accademia Musicale Chigiana szervezésében, a Riccardo Muti Olasz Opera Akadémián pedig magától Mutitól tanult vezénylést. 2017 júniusában Daniele Gatti mesterkurzusán a Conservatorium van Amsterdam szimfonikus zenekarával dolgozott.

2015 óta másodkarmesterként számos holland, brit, osztrák és német professzionális zenekart dirigált.