Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)

Művészek

Concerto Budapest

Concerto Budapest

Magyarország egyik vezető nagyzenekara, történelmi múlttal és a fiatal zenészek dinamizmusával. Nagy ívű és innovatív műsorszerkesztésével, egyéni hangzásával új színt hozott a magyar zeneéletbe. Az elmúlt években számos nemzetközi fesztiválra, Európa, Amerika és a Távol-Kelet rangos koncerttermeibe is meghívást kapott. A Concerto Budapest visszatérő vendégei olyan világhírű művészek, mint Gidon Kremer, Boris Berezovsky, Heinz Holliger, Isabelle Faust, James Galway, Jevgenyij Koroljov. A klasszikus művekből álló repertoárt kortárs zeneművek, gyermek- és ifjúsági programok teszik még színesebbé.

Művészeti vezető

A Concerto Budapest karmestere, művészeti vezetője 2007 óta Keller András, aki szólistaként, koncertmesterként és kamarazenészként is világszerte elismert muzsikus. Az 1987-ben általa alapított Keller Quartet tagja, amely immáron bő negyedszázada tartozik a világ vezető vonósnégyesei közé. A Liszt-díjas, Bartók – Pásztory díjas művész 2016 januárja óta a világ egyik legprominensebb zenei intézményének, a Guildhall Music Schoolnak professzora.

Koncertek

A Zenekar évente több mint hatvan hangversenyt ad Budapest legnagyobb koncerttermeiben: a Zeneakadémián, a Művészetek Palotájában, a Pesti Vigadóban vagy a főváros legújabb, és nyitása óta nagy népszerűségnek örvendő Budapest Music Center hangversenytermében – ez utóbbiban elsősorban kamarazenei darabokat, kortárs műveket, valamint ritkán játszott műveket hallhat a közönség. Az évek során hagyománnyá vált, hogy a zenekar nyaranta szabadtéri koncerteken is fellép.

A Concerto Budapest külföldön

A Concerto Budapest a magyarországi fellépéseken és sikereken túl – a rendszeres külföldi fellépéseknek köszönhetően – ismert és elismert szereplője a nemzetközi komolyzenei életnek. Az elmúlt években a zenekar sikeres koncertturnékon vett részt Németország és az Egyesült Államok nagyvárosaiban, Franciaországban, Spanyolországban és Kínában, de számos felkérés érkezik további külföldi fellépésekre, mely jól tükrözi a zenekar egyre növekvő külföldi népszerűségét.

Tehetséggondozás

A zenekar vezetője, Keller András a koncerteken, fellépéseken túl fontosnak tartja a tehetséges fiatalok képzését is: világszerte tart mesterkurzusokat, 2012 óta Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kamarazene Műhelyének vezetője, 2014-ben pedig - Concerto Mesteriskola néven - egy szabadegyetemi program-sorozatot indított el, melynek célja, hogy a leendő és gyakorló muzsikusok számára az akadémiai oktatás szükséges és hasznos gyakorlati kiegészítője legyen.

Ifjúsági és gyermekprogramok

A Concerto Budapest – számos más tevékenysége és feladata mellett - fontosnak tartja a zeneszerető fiatalok és a családok megszólítását is: gyermek és ifjúsági sorozatokkal, valamint egy-egy eseményhez kötődő alkalmi ifjúsági koncerttel az egész család számára tartalmas és izgalmas szórakozási lehetőséget kínál. Az egyhetes nyári zenetábor – a zenekar lelkes muzsikusai segítségével - a zene szeretetére tanítja a gyermekeket, és egyúttal segítséget nyújt a zenei pálya iránt érdeklődők hangszerválasztásához.