Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2017.10.03 - 2017.12.16.
Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny
Budapest, Pécs
Ka Hou Fan

Ka Hou Fan Makaón született és nevelkedett. A Bécsi Zene-és Előadóművészeti Egyetemen szerzett zenekari karmesteri diplomát.

Négyéves korában kezdett zongorázni, később fuvolázni tanult a makaói konzervatóriumban, ahol Liu Cheng volt a tanára. Miután 2006-ban fuvola kategóriában megnyerte a makaói ifjúsági zenei versenyt, szólistaként meghívást kapott a Makaói Szimfonikus Zenekarba.

A párizsi École Normale de Musique-ben tanult tovább, ahol 2009-ben vezénylésből „Diplôme de Direction d’Orchestre”, fuvolából pedig „Diplôme Superieur d’Enseignement” oklevelet kapott.

2010 és 2015 között zenekari vezénylést tanult a bécsi Zene-és Előadóművészeti Egyetemen. Erasmus-ösztöndíjasként 2014-ben a weimari Hochschule für Musik Franz Liszt zenekari karmesteri képzésén vett részt. Mesterei között Fabio Luisi, Bertrand de Billy, Uros Lajovic, Simeon Pironkoff, Johannes Wildner, Mark Stringer, Nicolas Pasquet, Martin Hoff, Markus Frank és Dominique Rouits nevét kell megemlítenünk.

Karmesterként a Bécsi Kamarazenekarral, a Szentpétervári Kamara Filharmonikus Zenekarral, a gdanski Baltikumi Lengyel Filharmonikus Zenekarral, a Jenaer Philharmonie zenekarral, a gothai Thüringen Philharmoniével, a teplicei Észak-csehországi Filharmonikus Zenekarral, az Orchestre de l’Opera de Massy-val és a bécsi Pro Arte Zenekarral dolgozott együtt.