Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2017.10.03 - 2017.12.16.
Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny
Budapest, Pécs
Bánfi Balázs

Bánfi Balázs 2017-ben kirobbanó sikerrel debütált Kanadában a Calgary Filharmonikus Zenekarral és a Kanadai Strauß Szimfonikusokkal a Salute to Vienna produkció keretein belül.   Már végzős bécsi zeneakadémistaként a Wiener KammerOrchester-t vezényelte az osztrák rádió (ORF Radiokulturhaus) koncertstúdiójában. Nagy sikerének folyománya egy azonnali, újabb meghívás lett, így legközelebb már a bécsi Konzerthaus-ban állt a zenekar pultjánál, ahol Mozart, Debussy és Vasks mellett Diego Collatti: Három darab vonószenekarra c. darabjának ősbemutatóját vezényelte. Magyarországon több ízben dirigált a budapesti Művészetek Palotájában és a Zeneakadémián is.

Egyetemi tanulmányai mellett a legnagyobb mesterek: Zubin Mehta, Sir Simon Rattle, Daniel Harding, Eötvös Péter, Bertrand de Billy, David Zinman kurzusain vett részt, és tagja volt a bécsi Grammy-díjas Arnold Schoenberg Kórusnak.

2011–2014 között a Szolnoki Szimfonikus Zenekar karmestere volt. A magyar zenekarok közül dolgozott továbbá a MÁV Szimfonikusokzenekarral, a Budafoki Dohnányi Zenekarral, a Savaria Szimfonikus Zenekarral, a Zuglói Filharmóniával – Szent István Király Szimfonikus Zenekarral, az Óbuda Danubia Zenekarral és a Tatabányai Szimfonikus Zenekarral.

2011-ben a Magyar Állami Népi Együttes 60 éves Jubileumi Gáláján ő vezényelte Maros Rudolf: Ecseri lakodalmas c. művének szimfonikus világpremierjét.

 

Bánfi Balázs nagy hangsúlyt helyez az ifjúság zenei nevelésére is. 2005 óta Ritmus Koncert- Fúvószenekar művészeti vezetője és karmestere, mellyel – számos egyéb díj és elismerés mellett – 2010-ben I. díjat nyertek a Fúvószenei Világszövetség (WASBE) által megrendezett I. Nemzetközi Fúvószenekari versenyen.

Diplomáit a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen ének-zenetanár, karvezetés szakon 2009-ben, a bécsi Universität für Musik und darstellende Kunst karmester szakán pedig 2012-ben szerezte meg.