Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2023.09.07. - csütörtök 19:00
Puccini: A fecske
Pécs, Kodály Központ
Fesztivál koncert
Jegyárak
8 400 Ft
6 400 Ft
4 900 Ft

Jegyár kedvezmények: Diákok, nyugdíjasok 10% kedvezményt biztosítunk.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett és értékesített felnőtt hangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető, koncertenként.

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Jegyek válthatók a Kodály Központban (Pécs, Breuer Marcell sétány 4. +36 72 500 300), a Ticket Express irodáiban, valamint online a www.jegymester.hu oldalon.

Online jegyvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel

A fecske vagy a visszatérés szabadsága

Sok évvel ezelőtt átéltem egy olyan élményt, amelyet csak később értettem meg, amikor a A fecske librettóját tanulmányoztam: 

A házam garázsába érve megláttam egy fecskét, amely a mennyezettől néhány centiméterre repült, és kétségbeesetten kereste a kiutat.  Mivel azt hittem, hogy véletlenül bezáródott, rohantam, hogy kinyissam az ajtót, és kiengedjem. Legnagyobb meglepetésemre ahelyett, hogy elrepült volna, visszatért befelé, csőrében valamit cipelve.  Ekkor fedeztem fel a fészkét, amelyben alig nagyobb tojások voltak, mint a csicseriborsó! Otthon mindenkinek megmondtam, hogy mindig hagyják nyitva a garázsajtót... Nem sokkal később megszülettek a fiatal madarak, és amikor beköszöntött a tél, a család eltűnt.

 A következő évben, nagy meglepetésemre ismét visszatértek a bérlőim...

 A fecskék nem tudnak bezárva élni; a szabadság iránti igényük olyan nagy, hogy annak visszaszerzése érdekében akár odáig is elmennek, hogy megölik magukat, ha nekimennek annak, ami fogva tartja őket.  De paradox módon ez a klausztrofóbia, amit a génjeikben hordoznak, nem akadályozza meg őket abban, hogy hűségesek legyenek "otthonukhoz", mert minden évben visszatérnek ugyanarra a helyre, függetlenül attól, hogy mekkora távolságot kell megtenniük, vagy mennyi idő telt el.

 Rambaldo ezért nem fosztja meg Magdát a számára oly fontos szabadságtól: tudja, hogy "fecskéje" előbb-utóbb visszatér hozzá.  Mindig is így volt, és mindig is így lesz.

 José Cura

ELŐADÓK:

Pannon Filharmonikusok
Kodály Kórus Debrecen
vezényel: José Cura
Pasztircsák Polina - Magda de Civry
Leonardo Caimi - Ruggero Lastouc
Piero Terranova - Rambaldo Fernandez
Nadia Vella - Lisette
Jihoon Son - Prunier
Raposa Kíra - Yvette/Georgette
Mórocz Virág - Suzy/Lolette
Mitrasca Rebecca-Astrid - Bianca/Gabriella


MŰSOR:

Puccini: La Rondine (A fecske)