Orgonák éjszakája Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek OperaCinema Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2022.06.07. - kedd 19:30
Liszt Ferenc Kamarazenekar
Pécs, Bazilika
Angster bérlet - Pécs
Felnőtt bérletek Fesztivál koncert
Jegyárak
I. rendű: 3 900 Ft
II. rendű: 3 400 Ft
III. rendű: 2 900 Ft

Kedvezmény:

Váltson jegyet a Filharmónia Magyarország pécsi Angster bérlet hangversenyeire, tartsa meg jegyét és tegyen szert akár 20-50%-os kedvezményre az évadban!

Az első jegyet teljes áron tudja megvenni, azonban ha bemutatja a sorozat korábbi jegyeit, a következő hangversenyre mindig újabb 10 % kedvezményt kap a jegy árából. 

Példa:

  1. jegy teljes ár
  2. jegy 20% kedvezmény
  3. jegy 30% kedvezmény
  4. jegy 40% kedvezmény
  5. jegy 50% kedvezmény

Diákok, nyugdíjasok és Tüke Kártya tulajdonosok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett és értékesített felnőtt hangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető, koncertenként.

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Jegyek válthatók a Kodály Központban (Pécs, Breuer Marcell sétány 4., +36 72 500 300), a Ticket Express irodáiban, valamint online a www.jegymester.hu oldalon.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

Online jegyvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel

„A kereszt mindig kezdet, mindig a világ koordinátáinak kiindulópontja.”

A Krisztus hét utolsó szava a keresztfán a zenetörténet egyik legkülönlegesebb kompozíciója. Megrendelés nyomán keletkezett: Haydnnak az 1780-as évek közepén a spanyolországi Cádiz plébániatemploma számára kellett nagypénteki szertartászenét írnia, zenekarra. A helyi liturgiai hagyomány szerint a pap felolvasta Krisztus hét megnyilatkozását: 1. „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek.” 2. „Még ma velem leszel a paradicsomban.” 3. „Asszony, íme a te fiad. Íme a te anyád.” 4. „Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?” 5. „Szomjazom!” 6. „Bevégeztetett.” 7.„Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet.” Haydnnak ezek illusztrációjaként kellett hét lassú, elmélkedő tételt írnia. Vonzotta a lassú tételek kontraszt nélküli folyamata, ám a mű végére viharos finálét (Terremoto – Földindulás) illesztett. A különleges darabnak vonósnégyes-, sőt zongoraváltozata is készült, a legizgalmasabb azonban az, hogy Haydn végül egy oratorikus műalakot is létrehozott, amikor 1794-ben egy véletlen folytán megismerkedett a passaui érseki karnagy, Joseph Friebert oratorikus átiratával. Ez késztette arra, hogy elkészítse saját vokális verzióját. A koncerten a mű vonósnégyesváltozatát halljuk a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásában. Az 1963-ban alakult világhírű együttes évek óta megújulva, fiatal tagokkal dolgozik Tfirst Péter koncertmesteri irányításával. Művészeti vezetőjük korunk egyik legjelentősebb csellistája, a Bécsi Zeneakadémia tanára, Várdai István.


A hangverseny a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál kiemelt programja.

Társszervező: Haydneum - Magyar Régizenei Központ

A Haydneum – Magyar Régizenei Központ Alapítvány működését a Miniszterelnökség támogatja.

ELŐADÓK:

Liszt Ferenc Kamarazenekar
művészeti vezető: Várdai István
koncertmester: Tfirst Péter


MŰSOR:

Haydn: Krisztus hét utolsó szava a keresztfán - vonósnégyes-verzió vonós kamarazenekarral
Angster bérlet - Pécs - további koncertek