Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2022.11.03. - csütörtök 20:00
West-Eastern Divan Ensemble és Balog József koncertje
Budapest, Magyar Zene Háza
Unikum bérlet - Budapest
Felnőtt bérletek
Jegyárak
5 000 Ft

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában (1143 Budapest, Szobránc u. 6-8., budapest@filharmonia.hu), az IBUSZ OKTOGON irodájában (1066 Budapest, Oktogon tér 3.), valamint online a www.jegymester.hu oldalon.

Kedvezmények:

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett felnőtt hangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként.

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

A műsor-, időpont-, helyszín- és a szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

Online jegyvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
25 900 Ft / 19 400 Ft / 14 400 Ft

Bérlet 2024. november 22-ig, az első hangversenyig váltható.

Bérletek válthatók a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában (1143, Budapest, Szobránc u. 6-8.) valamint online a www.jegymester.hu oldalon.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

Online Bérletvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel

Balog József a fiatal zongorista generáció egyik legtehetségesebb tagja, a világ 3 kontinensének több mint húsz országában koncertezett már kamarazenészként és szólistaként egyaránt. Olyan híres koncerttermek fellépője volt, mint például az amszterdami Concertgebouw vagy a bécsi Konzerthaus. Több hazai és nemzetközi versenyen nyert díjakat, ezek közül kiemelkedik az Alekszander Tansman Nemzetközi Zenei Verseny nagydíja és különdíja (2002, Lodz). 2005-ben Fischer Annie ösztöndíjat kapott, 2018-ban pedig Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki. A standard zongorista repertoár mellett szívesen játszik ritkán előadott, valamint jazz ihletésű műveket, nevéhez fűződik megannyi kortárs zenei mű bemutatása is.

A West-Eastern Divan Ensemble
Daniel Barenboim és a néhai palesztin irodalomtudós, Edward W. Said műhelytalálkozót szervezett fiatal zenészek számára az együttélés és a kultúrák közötti párbeszéd előmozdítása érdekében, és ez a közös munka hívta életre 1999-ben West-Eastern Divan Orchestra zenekart. Izraeli, palesztin és a közel-kelet országaiból származó zenészek alkotják az együttest. Alapítása óta újra és újra bebizonyítja, hogy a zene képes lebontani a korábban áthághatatlannak tartott korlátokat.
A The West-Eastern Divan Ensemble kamaraegyüttes ennek a projektnek a legfrissebb lenyomata, és a nagyzenekar rendkívül dicsért művésziségét intim kamarazenei formátumba hozza, annak elveit viszi tovább és lehetőséget biztosít a közönség számára, hogy a zenészek egyedi művésziségét és egyéniségét közelről megtapasztalhassa.
Alapítója és vezetője a zenekar koncertmestere, Michael Barenboim, aki szólistaként a közelmúltban együttműködött többek között a Berlini Filharmonikusokkal, a Bécsi Filharmonikusokkal és a Chicagói Szimfonikusokkal.

ELŐADÓK:

West-Eastern Divan Ensemble
Balog József - zongora
művészeti vezető: Michael Barenboim
Dénes-Worowski Marcell - moderátor


MŰSOR:

Schubert: A-dúr rondo
Schubert: A-dúr 'Grand Duo' szonáta hegedűre és zongorára
Attahir: Jawb, pour octuor à cordes
Mendelssohn: Esz-dúr oktett
Unikum bérlet - Budapest - további koncertek