Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2025.02.25. - kedd 19:00
Liszt Ferenc Kamarazenekar
Szeged, Szegedi Nemzeti Színház
Tisza bérlet - Szeged
Felnőtt bérletek
Jegyárak
8 900 Ft/7 900 Ft/6 900 Ft/5 500 Ft/4 900 Ft/3 900 Ft

Jegyár kedvezmények:


Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett és értékesített felnőtt hangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! 
A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető, koncertenként.

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország szegedi irodájában (6720 Szeged,Klauzál tér 7.), a Ticket Express irodáiban, valamint online a www.jegymester.hu oldalon.


Honlapunkon feliratkozhat hírlevelünkre, amelyben a Filharmónia Magyarország által szervezett
klasszikus zenei programokról, az esetleges változásokról is tájékoztatjuk.

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a
jegyár is változhat.

 

Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
28 900 Ft/25 900 FT/22 900 Ft/18 500 Ft/17 900 FT/12 900 FT

Az idei évtől a páholyok csak egyben megvásárolhatók.


Részletfizetési határidők:
I. részlet: a bérlet megvásárlásakor
II. részlet: 2024. december 10-ig
III. részlet: 2025. február 25-ig

A helyre szóló bérlethosszabbítás 2024. június 30-ig tart, új bérlet 2024.október 29-ig, az első hangversenyig váltható.

Akik június 16-ig megváltják vagy meghosszabbítják bérletüket, azok számára egyet fizet, kettőt kap akciót kínálunk bérletenként a Dómkerti Zenés Esték nyári programsorozatunk első koncertjére.

Bérletek válthatók a Filharmónia Magyarország szegedi irodájában (6720 Szeged,Klauzál tér 7.), a Ticket Express irodáiban, valamint online a www.jegymester.hu oldalon.

Jegyiroda a helyszínhez közel

Bach nevét szinte mindenki ismeri, de alig hallani a három hegedűre írt versenyművét. Mendelssohn e-mollhegedűversenye a hegedűsök egyik legnépszerűbb concertója, de sokan azt sem tudják, hogy van egy d-moll is. Bach Goldberg-ariációk című műve a billentyűs szólóirodalom fontos mérföldköve, de kevesen gondolnak arra, hogy akár zenekarral is elő lehetne adni. Ezen az estén mindhárom fent említett különlegesség meghallgatására lehetőséglesz. De miért ilyen ritkán hallhatók ezek a művek?
Bach három hegedűre írott versenyműve tulajdonképpen sosem készült el. A mű a három csembalóra írt 1064-es, C-dúr versenymű átirata D-dúrban, de ahogy az 1064R-es jegyzékszám is mutatja, a hegedűs változat egy rekonstrukció. A műből tehát csak vázlatok, részletek maradtak fenn, az előadható művé alakítás az utókorra maradt. A concertót így aztán sok kérdés és rejtély övezi,és ritkán is adják elő. 
Mendelssohn mindössze 13 éves volt, amikor a d-moll hegedűversenyt komponálta. A vonóskari kíséret és a formai felépítés sejtet némi barokkos klasszikus örökséget, de például más a d-moll hangnem is újítónak számít a hegedűversenyek sorában. Az igazi meglepetés azonban az okozza, hogy ez a 13éves szerző egyáltalán nem tűnik sem gyakorlatlannak, érzelmesés drámai. 
Bár Bach szívesen improvizált variációsorozatokat különböző témákra, leírt variációsorozatot mindössze egyszer komponált élete során, a Goldberg-variációkat. Az elkészült mű viszont olyan enciklopedikus alapossággal mutatja be egy téma kifejtésének lehetőségeit, hogy Bach bizonyította, mindent tus és fölényesen művel ebben a műfajban is. A mintegy másfél órás mű komoly technikai és szellemi kihívást jelent a csembalistákna/zongoristáknak. Jobban meggondolva, a mű grandiózus volta valósággalkiált a zenekari hangszerelésért. Ezen az estén megkapja, és a variációkat tovább szinesítik a zenekar tónusai.

ELŐADÓK:

Dmitry Sitkovetsky - hegedű
Abouzahra Amira - hegedű
Abouzahra Mirijam - hegedű


MŰSOR:

Bach: D-dúr versenymű három hegedűre, BWV 1064R
Mendelssohn: d-moll hegedűverseny
Bach: Goldberg Variációk - Dmitry Sitkovetsky átirata
Tisza bérlet - Szeged - további koncertek