Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2025.05.14. - szerda 19:00
Orfeo Zenekar
Pécs, Kodály Központ
Mesterbérlet - Pécs
Felnőtt bérletek
Jegyárak
8 900 Ft
6 900 Ft
4 900Ft

Jegyár kedvezmények:

Diákok és nyugdíjasok és Tüke Kártya tulajdonosok számára 10% kedvezményt biztosítunk a jegyárból.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett és értékesített felnőtt hangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet.

A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető, koncertenként. Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze.

Jegyek válthatók a Kodály Központban (Pécs, Breuer Marcell sétány 4. +36 72 500 300), a Ticket Express irodáiban, valamint online a www.jegymester.hu oldalon.

Honlapunkon feliratkozhat hírlevelünkre, amelyben a Filharmónia Magyarország által szervezett klasszikus zenei programokról, az esetleges változásokról is tájékoztatjuk.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
31 900 Ft / 25 400 Ft / 18 400 Ft

Részletfizetési határidők:
I. részlet: a bérlet megvásárlásakor
II. részlet: 2025. január 15-ig
III. részlet: 2025. február 19-ig

A helyre szóló bérlethosszabbítás 2024. július 15-ig tart, új bérlet 2024. november 4-ig, az első hangversenyig váltható.

Régi és új bérleteseink számára elővásárlási kedvezményt ajánlunk.

Online Bérletvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel
„Forradalom'

,,Az egész életemet az újrafelfedezésre váró műveknek tudnám szentelni" - nyilatkozta Cyrille Dubois egy interjúban. A pécsi közönség számára nem ismeretlen az ő neve, hiszen nemrég a Kodály Központban készítette el díjnyertes lemezét, melyen francia barokk szerzők operáiból énekelt a mai közönség számára szinte teljesen ismeretlen részleteket. Nem véletlenül voltak ismeretlenek ezek az áriák, hiszen sok mostanáig nem is jelent meg nyomtatásban, énektechnikailag pedig olyan nehézségeket, olyan kellemetlenül magas, de mégis a könnyedség látszatával eléneklendő feladatot jelentenek a tenoristáknak, hogy csak kevesen képesek megfelelni a művek által támasztott elvárásoknak. Cyrille Dubois játszi könnyedséggel és töretlen lelkesedéssel énekelte ezeket, melyről a Kodály Központ közönsége is meggyőződhetett, amikor a kétnapos lemezfelvétel után még koncerten is előadta a felvett anyagot.

2025 tavaszán újra lemezt készít a Kodály Központban az Orfeo Zenekarral, de ezúttal felfedezése más területre, a francia forradalom és felvilágosodás korába kalandoztak. Gluck, Méhul, Piccinni, Steibelt és Kreutzer a 18. század végén és a 19. század elején alkottak, és bár ma már kevésbé ismerjük a nevüket, fontos forradalmi szerepük volt abban, hogy a barokk operák után megszületett a klasszikus opera - melyben Mozart aratta le az igazán maradandó babérokat -, de munkásságukból még a korai romantikusok is meríthettek. Műsora most nemcsak a francia területre koncentrál, hanem megismerhetjük belőle az Alpoktól északra és délre alkotó zeneszerzők különböző eszközeit is. Ajánljuk ezt a hangversenyt mindazoknak, akik szeretnének felfedezőútra indulni a felvilágosodás világában, de azoknak is, akik szívesen találkoznak egy csupa életerő és lelkesedés személyiségű, virtuóz énekessel.

ELŐADÓK:

Orfeo Zenekar
Cyrille Dubois - haute-contre
vezényel: Vashegyi György


MŰSOR:

Részletek Gluck, Méhul, Piccini, Steibelt, Kreutzer operáiból
Mesterbérlet - Pécs - további koncertek