Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2024.11.04. - hétfő 19:00
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Pécs, Kodály Központ
Mesterbérlet - Pécs
Felnőtt bérletek
Jegyárak
I. rendű: 8 900 Ft
II. rendű: 6 900 Ft
III. rendű: 4 900Ft

Jegyár kedvezmények:

Diákok és nyugdíjasok és Tüke Kártya tulajdonosok számára 10% kedvezményt biztosítunk a jegyárból.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett és értékesített felnőtt hangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet.

A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető, koncertenként. Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze.

Jegyek válthatók a Kodály Központban (Pécs, Breuer Marcell sétány 4. +36 72 500 300), a Ticket Express irodáiban, valamint online a www.jegymester.hu oldalon.

Honlapunkon feliratkozhat hírlevelünkre, amelyben a Filharmónia Magyarország által szervezett klasszikus zenei programokról, az esetleges változásokról is tájékoztatjuk.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
31 900 Ft / 25 400 Ft / 18 400 Ft

Részletfizetési határidők:
I. részlet: a bérlet megvásárlásakor
II. részlet: 2025. január 15-ig
III. részlet: 2025. február 19-ig

A helyre szóló bérlethosszabbítás 2024. július 15-ig tart, új bérlet 2024. november 4-ig, az első hangversenyig váltható.

Régi és új bérleteseink számára elővásárlási kedvezményt ajánlunk.

Online Bérletvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel
Olasz dráma

A kalóz Vincenzo Bellini tíz operája közül a harmadik. Ez a mű indította el igazán a nemzetközi hírnév útján, ez volt az első Felice Romani szövegére készült operája, és Romani később még több Bellini-opera sikerének kovácsa lett. A kalózban Bellini a korábbiaknál messzebb merészkedik a jellemábrázolás terén, méltán híres szépségű dallamai mellett megkapó hangszerszólókkal erősíti a kifejezést, eddig nem látott dramaturgiai szerepet szán a kórusnak, a szövegkönyv folyamatos történetszövése pedig folyamatosan fenntartja a befogadó figyelmét. Méltán lett ez a mű a romantikus olasz operák egyik fontos mintája. Romani szövegkönyve messze kiemelkedik a kor librettói közül, így a szöveg alapjaiban határozza meg a zenei megformálást, Bellini pedig hasolnóan igényes volt a zene megkomponálásával, mint Romani a szövegkönyvvel.
A művet 1827-ben játszották először Milánóban, a Teatro alla Scalában, a siker pedig akkora volt, hogy már a következő évben Bécsben is műsorra tűzték, négy évvel később pedig Párizsba és New York-ba is eljutott.
Az opera történetében egy kalózzá lett nemes hajótörést szenved esküdt ellensége birtokának partjainál, aki miatt hajdanán menekülnie kellett. Hamarosan az is kiderül, hogy ifjúkori szerelme azóta ellenségének felesége lett, ha nem is önszántából. Imogene, az opera női főhőse megszerette férjét, de hajdani szerelme iránt is fellángolnak vágyai. Nem akar megszökni vele, de elveszíteni sem akarja. A hazaérkező férj párbarja hívja riválisát. Romani nem elégszik meg az egyik férfi halálával, Imogene pedig beleőrül szerelmei elvesztésébe.

ELŐADÓK:

Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Nemzeti Énekkar
Somos Csaba - karigazgató
Kolonits Klára - szoprán - Imogene
Paolo Fanale - tenor - Gualtiero
Alexey Bogdanchikov - bariton - Ernesto
Tötös Roland - tenor - Itulbo
Schöck Atala - mezzoszoprán - Adele - Imogene szolgálója
Kovács István - basszus - Goffredo
vezényel: Dinyés Dániel


MŰSOR:

Bellini: A kalóz
Mesterbérlet - Pécs - további koncertek