Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2025.02.19. - szerda 19:00
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Székesfehérvár, Vörösmarty Színház
Filharmónia bérlet - Székesfehérvár
Felnőtt bérletek
Jegyárak
7 900 Ft/ 6 400 Ft

Jegyár kedvezmények: 

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett felnőtt hangversenyekre – bérletük felmutatásásval –20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! 

Jegyek válthatók a székesfehérvári Vörösmarty Színház jeypénztárában (8000, Székesfehérvár, Fő utca 8.) és online a www.jegymester.hu oldalon

A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként.

Az egyes kedvezmények nem vonhatóak össze!

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
29 900 Ft/ 25 400 Ft

Bérletek válthatók a Vörösmarty Színház jegyirodájában (8000, Székesfehérvár, Fő utca 8.), valamint online www.jegymester.hu oldalon. 

A helyreszóló bérlethosszabbítás 2024. július 31-ig tart, új bérlet 2024. október 28-ig, az első hangversenyig váltható. 

Jegyiroda a helyszínhez közel

A Titanic története eddig minden formájában sikert aratott. A tragédia híre a maga korában bejárta a világot, a film az egyik legismertebb alkotás lett a filmtörténetben, a film zenéje pedig önállóan is meghódította a világot. De el lehet mondani ezt a történetet tisztán a hangszerek nyelvén? Meg lehet fogalmazni máshogy, nem hollywoodi stílusban? Ezt hallhatjuk meg a koncert elején.
Richard Strauss hosszú életet élt. Ismerhette a nagy romatikusokat, mindenek előtt Wagnert, volt elsőszámú dirigens Bécsben és Berlinben, testközelből nézett végig két világégetést, gazdasági válságot és kemény diktatúrát; élharcosa volt a zenei modernicációnak és a tonalitás szétfeszítésének,és élete utolsó időszakában az érett emberek bölcsességével találkozott az elmúlással és nemcsak találkozott vele, hanem meg is szólította, tegező hangnemben beszélt vele és a beszélgetésből maradandót alkotott.
Dvořák Déli boszorkányának története a cseh mondavilágon alapul, melyben egy szófogadatlan gyerek és fenyegetőző anyja között egyszer csak tényleg megjelenik a boszorkány, hogy elrabolja a gyereket és a dulakodás a gyerek halálával végződik.
Schubert 6. szimfóniája szinte elbújik az őt körülvevő szimfóniák között, éppen ezért ritkán hallható. Pedig minőségben és ötletgazdasában nemmarad el a nagy testvéreitől, csak azokban volt még valami olyan különleges vonás, ami rendszeresen magára vonja a figyelmet.

ELŐADÓK:MŰSOR:

Vajda János: Titanic - szimfonikus költemény
R. Strauss: Négy utolsó ének
Dvořák: Déli boszorkány - szimfonikus költemény
Schubert: 6. C-dúr szimfónia
Filharmónia bérlet - Székesfehérvár - további koncertek