Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2024.10.28. - hétfő 19:00
Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara
Székesfehérvár, Vörösmarty Színház
Filharmónia bérlet - Székesfehérvár
Felnőtt bérletek
Jegyárak
7 900 Ft/ 6 400 Ft

Jegyár kedvezmények: 

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett felnőtt hangversenyekre – bérletük felmutatásásval –20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! 
Jegyek válthatók a székesfehérvári Vörösmarty Színház jeypénztárában (8000, Székesfehérvár, Fő utca 8.) és online a www.jegymester.hu oldalon

A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként.

Az egyes kedvezmények nem vonhatóak össze!

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat. 

Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
29 900 Ft/ 25 400 Ft

Bérletek válthatók a Vörösmarty Színház jegyirodájában (8000, Székesfehérvár, Fő utca 8.), valamint online www.jegymester.hu oldalon. 

A helyreszóló bérlethosszabbítás 2024. július 31-ig tart, új bérlet 2024. október 28-ig, az első hangversenyig váltható. 

Jegyiroda a helyszínhez közel

Szerelem, szenvedély, művészet, Róma, féltékenység, diktatúra, szabadságharc, ármány, hősiesség, gyilkosság, öngyilkosság - mindez egyetlen műben. Giacomo Puccini: Tosca című operája nem véletlenül máig az egyik legnépszerűbb mű az operairodalomban, címszerepe a szoprán énekesek életpályájának fontos mérföldköve. Puccini kevés, de nagyon jól felismerhető vezérmotívumra építette fel a művet, melyek biztosan mély hatást gyakorolnak a hallgatóra. A mű inkább a romantikus melodráma hagyományait követi, mint a verizmus útját, ez pedig még több teret ad a mély érzelmek kifejezésére és a széles dallamok elhelyezésére. Már a mű keletkezése is egy hosszú dráma volt, hiszen a mű eredeti szerzője, Victorien Sardou sokáig nem járult hozzá a szerzemény megzenésítéséhez, majd amikor ez megtörtént, konfliktus lett abból, hogy a librettó megírására nem Puccini korábbi librettistájátkérték fel.
A művet végül Puccini megzenésítésében 1900-ban mutatták be. A téma számos olyan elemet hordoz, amely egy igazi, szívszaggató operához szükséges. Tosca, az énekesnő szerelme Mario, a festő. Bár szerelmük igazán szenvedélyes, Tosca mégis állandóan féltékenykedik. A történelmi háttér részben valós, 1800-ban játszódik Rómában, a spanyol megszállás idején.

ELŐADÓK:

Magyar Állami Operaház Zenekara
Magyar Állami Operaház Énekkara
Magyar Állami Operaház Gyermekkara
Floria Tosca - Ádám Zsuzsanna
Mario Cavaradossi - László Boldizsár
Báró Scarpia - Anatolij Fokanov
vezényel: Kovács János


MŰSOR:

Puccini: Tosca
Filharmónia bérlet - Székesfehérvár - további koncertek