Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2024.12.02. - hétfő 19:00
Concerto Budapest
Székesfehérvár, Vörösmarty Színház
Filharmónia bérlet - Székesfehérvár
Felnőtt bérletek
Jegyárak
7 900 Ft/ 6 400 Ft

Jegyár kedvezmények: 

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett felnőtt hangversenyekre – bérletük felmutatásásval –20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! 

Jegyek válthatók a székesfehérvári Vörösmarty Színház jeypénztárában (8000, Székesfehérvár, Fő utca 8.) és online a www.jegymester.hu oldalon

A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként.

Az egyes kedvezmények nem vonhatóak össze!

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat. 

Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
29 900 Ft/ 25 400 Ft

Bérletek válthatók a Vörösmarty Színház jegyirodájában (8000, Székesfehérvár, Fő utca 8.), valamint online www.jegymester.hu oldalon. 

A helyreszóló bérlethosszabbítás 2024. július 31-ig tart, új bérlet 2024. október 28-ig, az első hangversenyig váltható. 

Jegyiroda a helyszínhez közel

Ezen az estén egy német és egy orosz zeneszerző szenvedélyes, őszinte, fennkölt és magával ragadó vallomásait hallhatjuk. Beethoven számára a zongora volt az elsődleges kifejezési eszköz, a hangszer, amelyen a legjobban játszott, amelyen kísérletezett és amely kezdetben a legnagyobb sikereket hozta számára. Nem véletlen, hogy első szerzői estjeinek nélkülözhetetlen részei voltak az új zongoraversenyek, melyekben ő játszotta a szólót, és szerzői tehetsége mellett virtuozitását és drámai kifejezőerejét is megcsillogtathatta. 
Csajkovszkij 5. szimfóniája önéletrajzi jellegű. Ahogyan egy levelében írja, ebben a szimfóniájában a sorssal való reménytelen küzdelmet jeleníti meg. És valóban, van egy sors motívum, mely hol melankolikus, hol tragikus, de meg-megjelenik a tételekben. Az első tételben az elején, borongva sejteti a mondanivalót, a második tétel idilli szerelmi vágyódását kétszer is szétrombolja, a harmadik tétel keringőjében gáncsoskodik.A meglepetés azonban a negyedik tétel. Csajkovszkij levelével ellentétben a sors ebben a tételben megszelídül, és új, fenséges és emelkedett köntösben jelenik meg. A szimfónia tanulsága tehát, hogy le lehet győzni a keserű sorsot.

ELŐADÓK:

Concerto Budapest
Berecz Mihály - zongora
vezényel: Keller András


MŰSOR:

Beethoven: c-moll zongoraverseny
Csajkovszkij: 5. e-moll szimfónia
Filharmónia bérlet - Székesfehérvár - további koncertek