Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2025.05.26. - hétfő 19:00
Alba Regia Szimfonikus Zenekar
Székesfehérvár, Vörösmarty Színház
Filharmónia bérlet - Székesfehérvár
Felnőtt bérletek
Jegyárak
7 900 Ft/ 6 900 Ft

Jegyár kedvezmények: 

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett felnőtt hangversenyekre – bérletük felmutatásásval –20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! 

Jegyek válthatók a székesfehérvári Vörösmarty Színház jeypénztárában (8000, Székesfehérvár, Fő utca 8.) és online a www.jegymester.hu oldalon

A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként.

Az egyes kedvezmények nem vonhatóak össze!

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
29 900 Ft/ 25 400 Ft

Bérletek válthatók a Vörösmarty Színház jegyirodájában (8000, Székesfehérvár, Fő utca 8.), valamint online www.jegymester.hu oldalon. 

A helyreszóló bérlethosszabbítás 2024. július 31-ig tart, új bérlet 2024. október 28-ig, az első hangversenyig váltható. 

Jegyiroda a helyszínhez közel
Versenygyőztesek koncertje

Ezen a májusi estén a versenygyőztes szólista mellett a művek is örömből zenélnek. Kodály a művet a Budapesti Filharmónia Társaság fennállásának 80. évfordulójára írta. Bár ekkor már világosan ismerte és terjesztette a magyar népzene és a verbunkos zene eredetének és ősiségének eltérését, és jelentős erőfeszítéseket tett, hogy magyar zeneként az autentikus magyar népzenét ismerjék a 18-19. századi prímások zenéje helyett.
Csajkovszkij b-moll zongoraversenyében mögé nézhetünk egy emberi drámának, hiszen Csajkovszkij a művet eredetileg Nyikolaj  Rubinsteinnek ajánlotta, de ő banálisnak és eljátszhatatlannak tartotta, majd miután Hans von Bülow sikerre vitte egész Európában a szerző máig egyik legnépszerűbb művét, Rubinstein belátta, hogy tévedett és a párizsi bemutatón már maga játszotta a zongoraversenyt.
Dvořák 8. szimfóniája ma már kicsit gyakraban kerül a közönség elé. de a 9. ,,Újvilág'' szimfónia sokáig árnyékban tartotta. Pedig ez a mű rengeteg személyes érzelmet, szeszélyes hangulatváltozást, érdekes karaktert és szerethető dallamot vonultat fel. Mintha a szerző az ,,Újvilág" előtt még saját otthoni, csehországi emlékeiről mesélne egy szimfóniában.

ELŐADÓK:MŰSOR:

Kodály: Galántai táncok
Csajkovszkij: b-moll zongoraverseny
Dvořák: 8. G-dúr szimfónia
Filharmónia bérlet - Székesfehérvár - további koncertek