Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2025.04.16. - szerda 19:00
Budapesti Fesztiválzenekar
Pécs, Kodály Központ
Mesterbérlet - Pécs
Felnőtt bérletek
Jegyárak
I. rendű: 8 900 Ft
II. rendű: 6 900 Ft
III. rendű: 4 900Ft

Jegyár kedvezmények:

Diákok és nyugdíjasok és Tüke Kártya tulajdonosok számára 10% kedvezményt biztosítunk a jegyárból.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett és értékesített felnőtt hangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet.

A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető, koncertenként. Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze.

Jegyek válthatók a Kodály Központban (Pécs, Breuer Marcell sétány 4. +36 72 500 300), a Ticket Express irodáiban, valamint online a www.jegymester.hu oldalon.

Honlapunkon feliratkozhat hírlevelünkre, amelyben a Filharmónia Magyarország által szervezett klasszikus zenei programokról, az esetleges változásokról is tájékoztatjuk.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
31 900 Ft / 25 400 Ft / 18 400 Ft

Részletfizetési határidők:
I. részlet: a bérlet megvásárlásakor
II. részlet: 2025. január 15-ig
III. részlet: 2025. február 19-ig

A helyre szóló bérlethosszabbítás 2024. július 15-ig tart, új bérlet 2024. november 4-ig, az első hangversenyig váltható.

Régi és új bérleteseink számára elővásárlási kedvezményt ajánlunk.

Online Bérletvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel
A Habsburg Birodalom zenéjéből

Az estet az olasz származású Mario Castelnuovo-Tedesco filmzeneszerű nyitányja indítja. Nem véletlenül filmzeneszerű, hiszen a művet Shakespeare drámája inspirálta, és a zeneszerző később filmzenéivel is igen ismertté vált Hollywoodban.Versenyműként a granadai hegedűs, María Dueñas a spanyol származású Lalo mediterrán hangulatú zenéjét játssza, utána pedig a romantikus szimfóniát megteremtő francia Berlioz művét hallhatja a közönség. 
Castelnuovo-Tedesco Shakespeare művészetében hazára lelt: dalokat, duetteket, szonetteket, tánctételeket és operákat komponált az angol drámaíró műveiből, valamint tizenegy koncertnyitányt. Zene született A makrancos hölgy, a Vízkereszt, vagy amit akartok, A velencei kalmár, a Julius Caesar, a Téli rege, a Szentivánéji álom, a János király, az Antonius és Kleopátra, a Coriolanus, a Sok hűhó semmiért és az Ahogy tetszik történetére is. Ezen az estén a Julius Caesar hangzik el. 
Édouard Lalo 1874-ben hallotta a legendás spanyol hegedűművész, Pablo de Sarasate 1. hegedűversenyét. Az előadás hatására olyan versenymű írása mellett döntött, amelyik kifejezetten Sarasate technikai tudására épül. Saját spanyol öröksége, a hegedűs nemzetisége és a Párizsban a Carmen óta tomboló spanyolzene-láz erősen spanyolos művet eredményezett, ami természetesen rögtön utat talált a spanyol zene kedvelőinek szívéhez.
Epizódok egy művész életéből - ez pedig már Hector Berlioz 1830-as Fantasztikus szimfóniájának alcíme. A műhöz részletes program is társul, amely öt tételben meséli el a szerelmi történetet. Az imádott nő a rögeszmésen vissza-visszatérő vezérmotívum alakjában jelenik meg. Sokat sejtetnek a tételcímek is: Álmok, szenvedélyek, Bál, Menet a vesztőhelyre. Az utlsó jelenetet állítólag Berlioz álmában látta, és a kivégzésben és halálban volt számára valami ünnepélyes - de azért az ópium hatása sem kizárt...

ELŐADÓK:

Budapesti Fesztiválzenekar
María Dueñas - hegedű
vezényel: Andres-Orozco Estrada


MŰSOR:

Castelnuovo – Tedesco: Giulio Cesare - nyitány
Lalo: Spanyol szimfónia
Berlioz: Fantasztikus szimfónia
Mesterbérlet - Pécs - további koncertek