Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2025.02.19. - szerda 19:00
Orfeo Zenekar és Purcell Kórus
Pécs, Kodály Központ
Mesterbérlet - Pécs
Felnőtt bérletek
Jegyárak
I. rendű: 8 900 Ft
II. rendű: 6 900 Ft
III. rendű: 4 900Ft

Diákok és nyugdíjasok és Tüke Kártya tulajdonosok számára 10% kedvezményt biztosítunk a jegyárból.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett és értékesített felnőtt hangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet.

A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető, koncertenként. Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze.

Jegyek válthatók a Kodály Központban (Pécs, Breuer Marcell sétány 4. +36 72 500 300), a Ticket Express irodáiban, valamint online a www.jegymester.hu oldalon.

Honlapunkon feliratkozhat hírlevelünkre, amelyben a Filharmónia Magyarország által szervezett klasszikus zenei programokról, az esetleges változásokról is tájékoztatjuk.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
31 900 Ft / 25 400 Ft / 18 400 Ft

Részletfizetési határidők:
I. részlet: a bérlet megvásárlásakor
II. részlet: 2025. január 15-ig
III. részlet: 2025. február 19-ig

A helyre szóló bérlethosszabbítás 2024. július 15-ig tart, új bérlet 2024. november 4-ig, az első hangversenyig váltható.

Régi és új bérleteseink számára elővásárlási kedvezményt ajánlunk.

Online Bérletvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel
Az élet szép

Ludwig van Beethovent gyakran keménységével, akaraterejével, küzdelmeivel fémjelzik, de ha kicsit jobban megvizsgáljuk a zenéjét, hihetetlen sok humánum, szelídség, humor és jókedv van benne. Ennek egyik legszebb példája eyetlen hegedűversenye, melynek már a maga korában is azt vetette szemére a kritika, hogy túlságosan a hegedű lírai oldalára koncentrál, nem elég virtuóz és nem elég drámai. Ma már tudjuk, hogy nem is ez a feladata. Beethoven ebben a művében egy személyes vallomást akart megfogalmazni, egyfajta életszeretet, melynek kontextusában a nehézségek és konfliktusok is feloldhatók. Bár a művet négy üstdobütés indítja, D-dúr hangnemre, tematikus anyaga mégis inkább lírai. Bár az első tétel közepén szinte tanúi lehetünk egy átvirrasztott hosszú éjszakának, a végén mégis feljön a nap. A második tétel Beethoven legbensőségesebb zenéinek egyike, a zárótétel pedig egy játékos rondó. Ebben a műben a küzdelmek nem tragédiák, inkább átvonuló felhők az égen.
Joseph Haydn az 1790-es években már idős zeneszerzőnek számított, de alkotóereje mégsem csappant meg, sőt, azt is lehet mondani, hogy pályája csúcsán volt ekkoriban. 29 év Esterházy-szolgálat után kétszer is éveket töltött ünnepelt zeneszrzőként Londonban, a kor fiatalabb zeneszerzői is papának szólították. Ekkor írta A teremtés és Az évszakok című oratóriumokat. Valamint hat ünnepi misét is írt az Esterházyak megrendelésére, a kismartoni hercegné névnapi ünnepeire. Ezek közül való az 1799-ben írt ,,Terézia" mise is, mely bár nem foglalkoztat túl nagy zenekart, mégis csupa ünnepélyesség, életöröm és tettvágy. Tele van virtuóz szerzői megoldásokkal, fondorlatos kompozíciós technikákkal, különleges hangszínekkel, zenei fény-árnyék játékokkal. A mű egy ereje teljében lévő, optimista és boldog szerzőt sejtet alkotójaként. E műveket hallgatva méltán lehet az az érésünk, hogy az élet minden nehézségével együtt szép.

ELŐADÓK:

Orfeo Zenekar
Purcell Kórus
Kelemen Barnabás - hegedű
vezényel: Vashegyi György


MŰSOR:

Beethoven: D-dúr hegedűverseny
Haydn: B-dúr „Terézia” mise
Mesterbérlet - Pécs - további koncertek